Hned první červencový den o půlnoci museli strážníci městské policie řešit pořádně ožehavý případ přímo v centru Prostějova. Do křížku se zde dostaly dvě ženy, a to matka se svojí opilou mladistvou dcerou! Pubertální dívka skončila na dětském oddělení prostějovské nemocnice.

 

„Nedaleko místa, kde mělo k hádce mezi dvěma osobami docházet, strážníci spatřili podnapilou náctiletou slečnu. Ve druhé osobě, která šla několik metrů za ní a na kterou slečna křičela, byla zjištěna její čtyřiatřicetiletá matka, která se ji marně snažila umravnit. Slečna byla vlivem požitého alkoholu ve stavu, kdy nekontrolovala své chování, hystericky křičela a byla agresivní. Ani v přítomnosti strážníků se její chování nezměnilo. Nevhodně se chovala i k hlídce,“ informovala Tereza Greplová z Městské policie Prostějov.

Provedenou orientační dechovou zkouškou bylo potvrzeno, že mladinká dívka je pod vlivem alkoholu, přístroj naměřil 1,64 promile alkoholu v dechu. „Podnapilá dívka s hlídkou ani se zoufalou matkou nespolupracovala. Vzhledem ke všem zjištěným okolnostem si strážníci vyžádali příjezd sanitky. Lékař rozhodl o jejím převozu na dětské oddělení do nemocnice. Protiprávní jednání, ze kterého je pubertální dívka podezřelá, projedná příslušný správní orgán. Jelikož se jednalo o mladistvou osobu, byl celý případ nahlášen i na OSPOD,“ uzavřela mluvčí prostějovských strážníků Tereza Greplová.