Toto bylo ještě o něco víc než „jen“ úžasný hudební zážitek. Dokonalé napojení a souhru, jaké se jinde nevidí, předvedli maminka se synem při poslední akci aktuální koncertní sezóny konického Kruhu přátel hudby (KPH). Večer virtuózních skladeb v podání houslisty Miroslava Ambroše za klavírního doprovodu Zuzany Ambrošové se konal uplynulou středu 24. dubna v sále konického zámku. 

 

 Miroslav Ambroš je jedním ze žáků Josefa Suka, který v Konici několikrát koncertoval. „Toužil jsem si zahrát na místě, kde vystupoval můj učitel,“ pronesl houslista na úvod koncertu.

V krásném konickém sále s dokonalou akustikou bylo od první skladby slyšet, že souhra a napojení dvou výjimečných umělců jsou znát v každém tónu. Na koncertu mimo jiné nechyběla skladba Z domoviny od Bedřicha Smetany, od jehož narození uplynulo letos v březnu 200 let. Jako přídavek zahráli umělci Montiho Čardáš, za což se jim dostalo standing ovation. „Byl to mimořádný koncert, na který budu ještě dlouho vzpomínat,“ netajila nadšení klavíristka a neúnavná organizátorka Ludmila Kopečná Nedomanská.

Tímto koncertem oficiálně skončila letošní 36. koncertní sezóna. „V plánu jsou ovšem ještě dva mimořádné koncerty. Už nadcházející čtvrtek 2. května od 19 hodin se představí mezinárodní Lenz Trio, které tvoří flétnistka, violoncellista a kytarista. Už se na tento i další koncerty moc těším!“ uzavřela Ludmila Kopečná Nedomanská.