Již čtvrtý ročník úspěšného festivalu Rock na Plumlově se uskuteční v sobotu 8. 6. 2024 na pláži U Vrbiček na plumlovské přehradě nedaleko Prostějova. Představí se na něm kapely Argema, Aleš Brichta Project, Kokeno, Marasd a Quercus.

 

Argema je moravská rocková hudební skupina původem z Hodonínska. Začínala v Čejkovicích, odkud pochází zakládající člen, bubeník a aktuální frontman kapely Josef Pavka. Skupinu založili v roce 1982 Josef Pavka, Stanislav Borovička, Oldřich Gistr, Zbyněk Bobr Horák, Josef a Karel Holomáčovi a Jaroslav Pavelka. Sestava skupiny se během své existence několikrát změnila, v současnosti tvoří Argemu čtyři členové. Jméno má skupina podle největšího afrického nočního motýla Argema mittrei. Mezi její nejznámější hity patří Jarošovský pivovar, Vyznání či Zbylo jen přání.

Aleš Brichta je český metalový zpěvák, textař, skladatel a autor výtvarných návrhů. Zakládající člen a kdysi vůdčí osobnost české thrash metalové skupiny Arakain. Od roku 2013 vystupuje pouze se svou sólovou kapelou Aleš Brichta Project. Mezi jeho nejznámější písně patří Dívka s perlami ve vlasech, Slečna závist či Barák na vodstřel.

Tuto dvojici doplní tři skupiny spojené s Prostějovskem. Kapela Marasd v roce 2021 na velkolepém koncertu oslavila již své 30. výročí vzniku. Spjatá je zejména s osobností kytaristy a zpěváka Víti Křivánka, už v polovině devadesátých let bodovala v hitparádách s titulní písní svého druhého alba Nesmíš všechno vážně brát. Její věrní fanoušci ji mohou mimo jiné slyšet na oblíbené přehlídce Legendy se vrací v zámeckém parku v Konici či akci Dvoreček radosti v Ptenském Dvorku.

Opravdovou legendou letních zábav je kapela Quercus z Duban. Kapela vstoupila již do své neuvěřitelné 44. sezóny. Hraje zejména zahraniční skladby s českými texty. V poslední době vystoupila mimo jiné na oslavách 10. narozenin Zlaté farmy v Dubanech.

Prostějovská skupina Kokeno hraje zejména rock a pop od 60. let až po současnost z české i zahraniční produkce. Nejčastěji vystupuje na oblíbených akcích u občerstvení v lesoparku Hloučela.  

 

Kdy: 8. června od 12:00 hodin

Kde: pláž U Vrbiček u plumlovské přehrady