Kam zajít o víkendu? Prohlédněte si seznam akcí, které se v prostějovském regionu konají v pátek a během víkendu...

PÁTEK:

XX. ROČNÍK TRABANT SRAZU MORAVA

KDY: pátek 28.  - neděle 30. června od 14:00 hodin
KDE: kemp Žralok v Plumlově
NA CO SE TĚŠIT: Jubilejní dvacátý sraz plný trabantů, wartburgů, barkasů, ale také třeba roburů nebo multicarů, prostě všech vozů koncernu IFA.


VÍTÁNÍ PRÁZDNIN

KDY: pátek 28. června od 14:00 hodin
KDE: zámek Brodek u Prostějova
NA CO SE TĚŠIT: Třpytkové tetování, bodyzorby, lukostřelnice, kreativní dílnička, pohybové hry, balónková zvířátka a také hledání pokladu, workshop pro děti: První pomoc není věda. Navštíví nás Císařská garda císaře Napoleona. A také bude tombola o ceny. O hladu ani žízni nebudete, na místě se o Vás postará Kiosek na Hřišti Brodek,“ zvou srdečně pořadatelé.


ZIMNÍ OLYMPPIJÁDA A AKCE PLNÉ HŘIŠTĚ

KDY: v pátek 28. června od 15:55 hodin
KDE: fotbalové hřiště Nezamyslice
NA CO SE TĚŠIT: Tradiční běh na lyžích, sjezd v pěně, soutěže pro děti, fotbálek rodičů proti dětem, bohaté občerstvení.


ZAHÁJENÍ LÉTA

KDY: pátek 28. června od 16:00 hodin
KDE: Mořice, náves u zámku
NA CO SE TĚŠIT: Pro děti budou připraveny soutěže v tábornickém stylu, skákací hrad, ukázka živých zvířátek a další aktivity. Odpoledne pro všechny generace.

 

VÍKEND:

SOUSEDSKÝ TRH

KDY: sobota 29. června od 8:00 do 12:00 hodin
KDE: farní dvůr ve Smržicích
NA CO SE TĚŠIT: Regionální a domácí produkty, živá muzika od 10:00 – Dvě Rebellky, keramická dílna, slavnostní otevření „Naší světnice“, skákací hrad a občerstvení pro všechny. Zve Spolek rodičů Smržice.


VŘESOVSKÉ HODY

KDY: sobota 29. června od 10:00 hodin
KDE: areál NA SKALE
NA CO SE TĚŠIT: Od 10:00 hasičské závody o pohár starosty obce, od 14:30 pečené makrely, 16:00 posezení u grilu s reprodukovanou hudbou, od 18:00 hodová zábava se skupinou GRANT.


DĚTSKÉ ODPOLEDNE

KDY: sobota 29. června od 13:00 hodin
KDE: Zámek Čechy pod Kosířem
NA CO SE TĚŠIT: Můžete se těšit na dva hrané pohádkové příběhy – O princezně a ztraceném klubíčku (13:00 a 14:00) a na Karkulku (15:00 a 16:00). Mezitím bude připravena korálková dílnička. Pokud vyjde počasí, budou k dispozici koně na tyčce s překážkami, tedy tzv. Hobby Horsing, a také házení kroužků a míčků. Vstupné na akci je dobrovolné, rezervace předem není potřeba.


DĚTSKÝ DEN VE STYLU HARRYHO POTTERA

KDY: sobota 29. června od 14:00 hodin
KDE: náves u hasičárny Pivín
NA CO SE TĚŠIT: Čeká na vás pestrý program se spoustou čarodějných úkolů, nafukovací bludiště a dovádění v pěně (náhradní oblečení a ručník s sebou). Zajištěno je občerstvení v podobě řízků, masa na rožni, grilovaných uzenin a sladkých palačinek.


ZÁBAVNÉ ODPOLEDNE PRO DĚTI

KDY: sobota 29. června od 14:00 hodin
KDE: hřiště v Křemenci
NA CO SE TĚŠIT: Hraje COUNTRY KAPELA KAROLÍNA. Soutěže pro děti, skákací hrad, grilované dobroty, tombola.


SMRŽICKÉ HODY

KDY: sobota 29. června od 14:00 hodin
KDE: Smržice
NA CO SE TĚŠIT: Zahájení u kostela sv. Petra a Pavla a průvod obcí s Dechovým orchestrem mladých z Němčic na Hané. Ve 14:30 vystoupení orchestru ve sportovním areálu, v 16:00 zahraje k tanci a poslechu hudební skupina Marbo a ve 20:00 hodová zábava s kapelou Kreyn. O zábavu se po celý den postará Lunapark Radost.


TIŠTÍNSKÉ HODY…LETOS POHÁDKOVÉ

KDY: sobota 29. a neděle 30. června
KDE: Malý háječek v Tištíně
NA CO SE TĚŠIT: Tradiční program ochotníků na téma Z pohádky do pohádky. Po celé odpoledne atrakce pro děti a bohaté občerstvení. Ve 20:00 taneční zábava se skupinou NO PROBLEM. V neděli v 8:00 Mše svatá v kostele sv. Petra a Pavla.