Již od března vás průběžně informujeme o hvězdných stálicích, stejně jako novinkách, které vám letos přinese třídenní mezinárodní hudební festival Keltská noc Plumlov, jenž se uskuteční již tento týden, a to od čtvrtka 18. července v areálu kempu Žralok v Plumlově. Mnozí z vás využili předprodeje a vstupenky už mají v kapse, ostatní snad stále váhají, zda letos okusit jedinečnou a nezapomenutelnou atmosféru tohoto keltského festivalu na břehu Podhradského rybníka. Pravdou je, že Keltská noc je jistě jednou z nejprestižnějších kulturních akcí Prostějovska. 

 

První Keltská noc se uskutečnila v roce 2002 a letos proběhne její 21. ročník. V programu vystoupí 30 hudebních, tanečních, historických a jiných souborů, celkem na 150 umělců z 12 zemí.

Pokud jde o novinky letošního ročníku, tak poprvé v historii byl program KN uzavřen již v prosinci loňského roku a zároveň byl spuštěn i předprodej vstupenek u Ticketstream ještě před Vánocemi, což bylo pro mnohé báječnou inspirací pro vánoční dárek.

Novinkami samotného programu jsou letos: IRISH ELEMENTS THE SHOW (UK, IRL, SK) – tanečně hudební live show, v níž vystupují kromě skvělých hudebníků také tanečníci, kteří se osobně účastnili slavných světových projektů Lord of the Dance a Riverdance. Dále GROGGY DOGS (ESP) – pirátská skupina ze španělského města Sevilla, která přiveze kromě rumu také svůj zemitý rock na bázi starých irských hospodských a námořnických songů. Novinkou bude i nový mezinárodní projekt holandské multiinstrumentalistky a zpěvačky LOES VAN SCHAIJK Band (NL, IRL, CZ) – irské songy a tunes, obohacené nádechem bluegrassu a jazzu, nebudou chybět ani krásné autorské písně zpěvačky Loes. Premiéru letos na festivalu zažije i divadelní scéna – jedná se o představení živého divadla na pódiu KN s názvem NEVĚSTA PRO PADDYHO, které má své místo ve čtvrtečním programu.