Hlavní událost léta na Prostějovsku je tady! V sobotu 20. a v neděli 21. července se v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem bude konat sraz řemeslníků Josefkol. Letošní projekt spojí biblickou legendu o Arše úmluvy s mytologií čtyř základních živlů: ohněm, vodou, zemí a vzduchem.

Kdy: od soboty 20. července od 12:00 do neděle 21. července

Kde: zámecký park v Čechách pod Kosířem

Program bude vyjadřovat symboliku a význam těchto prastarých konceptů, které ovlivňují lidskou kulturu a historii.

Lidé se i tentokrát na Josefkolu mají opravdu na co těšit. „Chystáme předvedení parádních kočárů, ušlechtilých koní a mistrů opratí, herců v krásných šatech a uniformách, umělců a mistrů řemesel, sportovců a kaskadérů. To vše propojí zpěv a scénická hudba, která dokreslí nenapodobitelný obraz a zážitek na celý život,“ přislíbil majitel Muzea kočárů a hlavní organizátor celé akce Václav Obr.

V programu se postupně představí mistři devatenácti řemesel, mistři opratí a ušlechtilí koně, kaskadéři, siláci a jezdci, historické kočáry i vozy či cimbálová muzika Kalíšek. Návštěvníci se rovněž budou moci projekt kočárem.

Slavnostní zahájení je naplánováno na sobotu 13:00 hodin, show nazvaná Zrození živlů se bude konat od 21:00 hodin. Program bude pokračovat i následující neděli, a to od 12:00 hodin, začátek slavnostního ukončení je naplánován na 18:00 hodin.