Ben Cristovao je český zpěvák, textař, herec, sportovec a písničkář, zpívá v češtině i angličtině. Jeho matka je z Čech, otec z Angoly. V roce 2009 byl finalistou talentové soutěže Česko Slovenská Superstar, kde skončil na 7. místě. A ve středu 24. července vystoupil na prostějovském hlavním náměstí v rámci kulturního léta.  Aplaudovaly mu tisíce nadšených lidí. 

 

 Mezi Benovy největší hity patří skladby Bomby (29 mil. zhlédnutí na YouTube), Těžký váhy (32 mil.), Padam (35 mil.). Celkem mají jeho klipy na YouTube téměř 414 milionů zhlédnutí. Jeho první mezinárodní hit se jmenuje Future Champs, vznikl ve spolupráci s polským producentem a DJem Tribbsem. Na ten navázal také v roce 2023, a to songem Brighter Day s polskou zpěvačkou Sarou James. Obě skladby hrají přední polská rádia.

Ben Cristovao spolupracuje na hudební scéně s různými umělci, a to od mainstreamových interpretů až po alternativní žánrové umělce z Čech a Slovenska. Ben patří k našim nejposlouchanějším umělcům na Spotify, měsíčně mají jeho skladby na této platformě poslechovost k milionu. Jeho poslední album ZVÍŘE vyšlo loni v listopadu. Na červen 2025 má jasný plán, chce vyprodat pražský Stadion Eden.

Program v Prostějově začal v 18 hodin vystoupením prostějovské amatérské skupiny Club 17, Ben vystoupil ve 20 hodin. Od 18 hodin byly na náměstí rovněž soutěže pro děti, které pod názvem Cesta do pravěku připravili prostějovští ochránci přírody. „Podle návštěvnosti akce, která byla obrovská, i ohlasů, které se ke mně dostávají nejen na sociálních sítích, si myslím, že pozvání tohoto atraktivního mládence s neskonalým šarmem a smyslem pro show bylo dobrým tahem. Doufám, že se ve stejně početné společnosti sejdeme na dalších kulturních akcích letošního léta,“ doplnila 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová. Jak dodala, v srpnu v Prostějově zahrají  Botox, Divokej Bill revival a Jaroslav Uhlíř, konat se bude divadelní představení v Kolářových sadech a nebude chybět ani módní přehlídka.