Už Homer Simpson dobře věděl, že pivo je příčinou i řešením všech problémů. Vyměnit víno za pivo se už loni rozhodli plumlovští nadšenci. Spolek, který v minulosti uspořádal celkem 12 ročníků oblíbeného Vinobraní, se v uplynulém roce vrhl do organizace Pivních slavností. Premiérový ročník akce nabídl 30 druhů piv a u zhruba tisícovky návštěvníků se setkal se slušným ohlasem. Nelze se tedy divit, že se Pivní slavnosti letos vrací.

 

 

Nápad pořádání Pivních slavností se zrodil loni na jaře. „Ve srovnání s předchozím rokem nám loni v kempu vypadl festival Přehrady fest či setkání kamioňáků. Čarodějnice nám zase ovlivnil déšť, a tak jsme po nich dumali, čím bychom mohli tuto ztrátu nahradit. Tehdy jsme přišli na Pivní slavnosti,“ přiblížil zrod nápadu Marek Otruba ze Spolku Plumlovských nadšenců, který má coby místostarosta města provoz kempu na starost. Nápad je jedna věc, jeho realizace však záležitost druhá, organizátoři tak měli co dělat, aby se jim na prázdninový termín podařilo zajistit dostatečný počet kapel.

Letos už měli členové spolku na přípravu výrazně více času. V kempu Žralok vystoupí jako první od 12:30 kapela CheckPoint, na kterou od 14:15 naváže hanácké bigbít v podání populárního Straceného ráje. Následovat budou skupiny Bastard a Divokej Bill revival. Ve 20:30 přijde na řadu skupina Kabát Tribute a vyvrcholením celé akce bude od 23:00 hodin koncert kapely Alkehol. Po celou dobu akce budou připraveny Pivní soutěže pro dospělé, pro děti pak skákací atrakce, malování na obličej i bohaté občerstvení.  Na místě dospělé přijde vstupné na 350 korun, v předprodeji 250 korun. Děti do 14 let včetně mají vstup zdarma.  

 

Kdy: sobota 17. srpna 2024 od 12:00

Kde: kemp Žralok v Plumlově