Čtvrteční večer patřil na prostějovském hlavním náměstí opět hudbě. V rámci kulturního léta tentokrát vystoupila multižánrová skupina Botox, kterou vystřídal  Divokej Bill revival.  Návštěvníky neodradila ani mírná nepřízeň počasí v podobě deště. Na své si přišly i děti, pro které Ekocentrum Iris připravilo vodní hry.

 

Kapela Botox je na české hudební scéně sedmým rokem. Má na kontě dvě řadová alba a singly jako Nadechnout, Ty a Já, Napsat píseň, Popelář a další. Pětice mladých muzikantů dokázala náměstí řádně rozproudit. I když v tom bylo i něco jiného – osobní kouzlo. „Ten jejich zpěvák, Honza Kopečný, je prostě k sežrání. No zpívat umí taky, samozřejmě,“ jásala  jedna z mladičkých fanynek.

Od 20 hodin pak patřilo pódium kapele Divokej Bill revival. Kapela, založená v roce 2007 v Náchodě, je jediným tributem Divokýho Billa. „Máme s nimi velmi dobré vztahy a také svolení hrát jejich skladby,“ pochlubil se zpěvák Jan Středa. Svědčí o tom i skutečnost, že si je originál Divokej Bill pozval na koncert jako hosty. Nesmrtelné rockové hity si pak s chutí zazpívala řada návštěvníků koncertu. „Je to moje mládí. A tihle se jim vyrovnají,“ smál se Michal Jančík.

O zábavu dětí se po celý podvečer starali ochránci přírody, kteří pro děti připravili řadu soutěží.

Posledním koncertem kulturního léta bude 29. srpna vystoupení Jaroslava Uhlíře.