Divadlo je poDIVuhodná věc! S tímto sloganem vstupuje do nadcházející sezóny Městské divadlo v Prostějově. Díky tomu do města zavítá herecká elita včetně Ivana Trojana, Hynka Čermáka, Václava Kopty, Lucie Vondráčkové, Terezy Kostkové a mnoha dalších. Získat zvýhodněné předplatné ve všech předplatitelských skupinách však můžete už jen do čtvrtka 5. září.

 

Nadcházející sezóna divákům nabídne žánrově pestrý program od emočně silného rodinného dramatu až po klasické komedie. „Diváci se mohou těšit také na komorní drama s autobiografickými prvky, parodii detektivního thrilleru s noirovými podtóny, napínavý, fascinující thriller nebo hru podle článků na blogu. Chybět nemohou ani svižné, hořké, inteligentní, existenciální, magicko-realistické, absurdní i situační a konverzační komedie,“ nastínila produkční prostějovského divadla Hana Šprynarová.

O přízeň prostějovského diváka se budou ucházet soubory pražské i mimopražské. „Přivítáme nejoblíbenější herce současnosti. Půjde například o Hynka Čermáka, Lucii Vondráčkovou, Ivana Trojana, Martina Myšičku, Veroniku Khek Kubařovou, Alberta Čubu, Dagmar Peckovou, Martina Stránského, Patrika Děrgela, Karla Heřmánka ml., Terezu Kostkovou, Igora Orozoviče, Marka Němce, Romana Zacha, Jana Vlasáka, Václava Koptu, Pavla Lišku, Michala Isteníka a mnoho dalších,“ zmínila Šprynarová alespoň některá ze známých jmen.

Zapojí se i Prostějované 

Prostějovští rodáci budou tentokrát zastoupeni na dramaturgickém postu. „Bývalí absolventi literárně dramatického oboru ZUŠ V. Ambrose Zdeněk Janál a Miroslav Ondra jsou podepsáni pod úspěšnými inscenacemi Králičí nora a Fichtl, v nichž se představí Martin Stránský či Pavel Liška a Michal Isteník,“ upozornila Šprynarová na prostějovskou stopu některých inscenací. 

Máte už předplatné?

V abonentních koncertech se odrazí Rok české hudby. Pro nejmenší je k dispozici dětské pohádkové předplatné Čtyřlístek se čtyřmi pečlivě vybranými pohádkami. Nebude chybět ani divadelní přehlídka Aplaus a mezinárodní projekt Noc divadel.

„Nová divadelní sezóna je připravena velmi kvalitně. V každé abonentní skupině lákáme diváka na něco výjimečného. Osobně se těším na inscenaci Mistrovská lekce s Dagmar Peckovou. Novinkou je upravení začátků představení pro skupinu B od 17 hodin. Věřím, že tuto změnu uvítá hlavně seniorské a studentské publikum,“ uvedla ředitelka Karin Konzbulová.

Zvýhodněné předplatné divadelních skupin obsahuje vždy pět mimořádně zajímavých titulů a má mnoho výhod. Prodej abonmá začal již v polovině letošního června a probíhá i on-line. „Ukončen bude ve čtvrtek 5. září. Všechna volná místa budou nabídnuta novým zájemcům,“ uzavřela Hana Šprynarová.