Pamatuje si ještě dobu, kdy Kostelec kopal I.B třídu. V posledních letech ale byl u řady velkých úspěchů a postupové sezóny nosil kapitánskou pásku. Michal Lužný (na snímku) se ale tentokrát rozpovídal o první sezóně v divizi, kterou s týmem absolvoval, a i on se podepsal na tom, že se mužstvu povedlo udržet příslušnost i do dalšího ročníku.

Jedno je jisté, Kostelec může bilancovat uplynulou sezónu a dívat se dopředu na tu následující. „Když se ohlédnu na naši hru a vše okolo, tak si myslím, že jsme v tabulce byli zaslouženě na 9. místě.‘‘ nechal se slyšet Michal Lužný, který je stálicí kosteleckého kádru a rodilý Kostelečák. Pravdou je, že boj u místění a vlastně i sestup to byl do posledních kol, kdy to nikdo neměl stoprocentně jisté.

Kostelec okusil chuť divize vůbec poprvé v historii a byla to určitě obrovská změna, hlavně co se kvality týmů týká. „Změna to určitě byla jak v rychlosti hry, tak kvalitou všech týmu, ale to nechci říct, že v krajském přeboru jsou slabé týmy. V následující sezóně možná bude těžší přebor než divize vzhledem k obsazení týmů, které tam budou,“ pokračoval Michal Lužný v bilancování i s humorem.

Právě o Michala se mohl zejména v druhé polovině jara opřít, kdy podával konzistentní výkony a bojoval o každý metr na hřišti. Právě v bojovnosti byla velká síla Kostelce a nemůžeme říct, že by nějaký zápas vyloženě vypustil. „Největší slabinou byly asi určitě individuální chyby, co každý jeden z nás udělal. To nás kolikrát stálo výsledek zápasů. Ale zase na druhou stranu kdyby nikdo neudělal chybu, tak by nepadaly góly a zápasy by končily 0:0. To by bylo to pro diváky "nudné". Fotbal je o chybách a taky o gólech, na které fanoušci čekají.“ Právě individuálním chybám přiřknul Michal Lužný největší podíl na nepovedených zápasech.

V tomto případě by se dalo mluvit spíše o nováčkovské dani, ze které ty chyby pramenily. Příští sezónu bude Kostelec už ostřílenější a bude vědět, co od soutěže očekávat. Kádr zatím není dán a jak jsme nakousli, dojde určitě k několika změnám. Otázkou je, jak si obměněný kádr sedne a dokáže sehrát. „Vzhledem k tomu, že minimálně půlka hráčů tady nezůstane, tak bude nová sezóna určitě těžká. Hlavně co se týče doplnění kádru a sehrání se.‘‘ Potvrdil naše slova Michal. Nám samozřejmě nezbývá nic jiného než držet palce v následující sezóně. Je dobře, že Kostelec pro náš region divizi udržel a doufáme, že udrží i v následujících sezónách.