Co se tady stalo? Předposlední rok uplynulého roku vzbudily zvědavost lidí policejní pásky, které uzavřely prostor v lesoparku Hloučela. Policisté u mostu přes říčku v blízkosti bývalého fotbalového stadionu LERK Prostějov šetřili okolnosti smrti 70letého muže. Večerník se hned na začátku nového roku pokusil zjistit maximum informací, a to i přímo z místa činu. Kdy přesně muž zemřel, nebylo v té době ještě známo. Aktuálně to zjišťuje prostějovský soud.

V sobotu 30. prosince odpoledne zasahovali policisté v lesoparku Hloučela. Pod mostem přes Hloučelu bylo nalezeno tělo mrtvého bezdomovce. Policie v celé věci nejprve nevyloučila ani cizí zavinění, soudní pitva později prokázala, že na smrti sedmdesátiletého muže se nepodílela cizí osoba.

Tělo bylo nalezeno ve 14:30 hodin u mostku, který se nachází mezi ulicemi Kostelecká a Pod Kosířem. Mrtvý Petr Řezáč patřil ke komunitě „skalních bezdomovců“, která v minulosti původně přebývala v areálu bývalého fotbalového stadionu. Po jeho demolici se několik z jejích členů přesunulo pod most blíže k říčce Hloučele.

Přítomnost policistů i pohřebního vozu zaujala pozornost kolemjdoucích, kteří nás na celou situaci upozornili. Otázkou zůstává, zda někdo z nich, případně některý z dalších bezdomovců neviděl muže vůbec naposledy.

Přivolaná lékařka datum smrti určila odhadem na den 28. 12. 2023 ve 12.00, přesné datum smrti Petra Řezáče však nebylo prováděným šetřením zjištěno. Petr Řezáč byl rozvedený, měl jedno nezletilé dítě a pobíral starobní důchod. Žil jako bezdomovec, ještě předtím naposledy bydlel v tzv. parlamentu v ulici Šárka.

Policistům se podařilo zjistit, že naposledy byl spatřen živý 9. 12. 2023 v prostějovské nemocnici, kde podstoupil vyšetření.„Vyzýváme každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze buď zjistit datum smrti zemřelého Petra Řezáče, nebo které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich do 13. května podal zprávu Okresnímu soudu v Prostějově. Následně soud rozhodne o určení data smrti,“ uvedla soudkyněŠárka Dušková.