Bylo by naivní si myslet, že jde o ojedinělý případ. Na tento ale strážníci přišli ve chvíli, kdy načapali tři kouřící mladistvé chlapce a ti jim „práskli“, kde cigarety získali. V průšvihu je teď trafikantka, která jim prodala takzvané kusovky.

 

„Při kontrole tří chlapců ve věku od patnácti do šestnácti let, kteří kouřili cigarety a zdržovali se v prostorách nedaleko základní školy, vyšlo najevo, že kuřivo si po kusovkách zakoupili v novinovém stánku v centru města. Prodavačka strážníkům sdělila, že jednotlivé cigarety prodává zákazníkům z důvodu, že nemají peníze na celou krabičku. Prodej zmíněným mladistvým připustila, neboť v okamžiku, kdy se jeví jako zdánlivě starší, věk si neověřuje a cigarety prodá,“ popsala Večerníku celou událost Jana Adámková, tisková mluvčí Městské policie Prostějov.

Trafikantka je ale teď podezřelá ze spáchání hned dvou přestupků. „Žena porušila zákaz prodeje jednotlivých cigaret a rovněž zákaz prodeje cigaret osobám mladším osmnácti let. Případ byl předán správnímu orgánu k dořešení,“ dodala Adámková.

Aktuální komentář Večerníku

Už 21 let uplynulo od chvíle, kdy byly kusovky zakázány. Neměly by se tak nikde prodávat. Realita je ovšem jiná a velmi často se jedná právě o mladistvé, kteří o tuto službu stojí, protože mnohdy na celou krabičku nemají. V jednom z případů z toho měla potíže prodavačka v trafice, rozhodně však nebyla jediná. V dnešní době se ale zdá, že už skutečně tento trend postupně vymizel. Jen těžko se dá očekávat, že by se ještě někdy vrátil.