Máte rádi rajčata? Máte rádi kečup a chtěli byste si vyrobit vlastní, domácí? Následující recept Vám pomůže, jak na to.

Suroviny:

  • 2 kg rajče
  • 2 ks paprika
  • 4 ks cibule
  • 1 ks jablko
  • 5 ks stroužek česnek
  • 1 lžíce mletá paprika
  • 1 dcl ocet
  • 230 g cukr
  • 2 lžíce sůl
  • 5 kuliček nové koření
  • 5 ks hřebíček
  • 2 ks bobkový list

Postup:

Vše nakrájíme a dáme do hlubšího plechu, pečeme v troubě na 180 stupňů 1,5 hod. Občas promícháme. Pokud bude v pekáčku hodně vody, slijeme ji. Tak bude mít kečup hned po rozmixování skvělou konzistenci a nebudeme ho muset dál vařit. Upečenou zeleninu rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Dáme do vyvařených sklenic a zavaříme. Podle původního receptu je doporučeno 85° C na 25 min.