Máte rádi rajčata? Máte rádi kečup a chtěli byste si vyrobit vlastní, domácí? Následující recept Vám pomůže, jak na to.
Suroviny:
- 2 kg rajče
- 2 ks paprika
- 4 ks cibule
- 1 ks jablko
- 5 ks stroužek česnek
- 1 lžíce mletá paprika
- 1 dcl ocet
- 230 g cukr
- 2 lžíce sůl
- 5 kuliček nové koření
- 5 ks hřebíček
- 2 ks bobkový list
Postup:
Vše nakrájíme a dáme do hlubšího plechu, pečeme v troubě na 180 stupňů 1,5 hod. Občas promícháme. Pokud bude v pekáčku hodně vody, slijeme ji. Tak bude mít kečup hned po rozmixování skvělou konzistenci a nebudeme ho muset dál vařit. Upečenou zeleninu rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Dáme do vyvařených sklenic a zavaříme. Podle původního receptu je doporučeno 85° C na 25 min.