Chesscake miluje snad každý, s tímto ale určitě mezi milovníky chesscaků zabodujete. Tento dezert spojuje krémovou strukturu cheesecaku s lahodným a specifickým aroma karamelových sušenek. Je výborný, jednoduchý a rychlý na přípravu. A také pěkně vypadá.

Suroviny:

  • 250 g lotus sušenky (+ Lotus pomazánka na polevu)
  • 80 g máslo (rozpuštěné)
  • 750 g tvaroh
  • 250 g mascarpone
  • 2 ks vejce
  • cukr (podle chuti)

 

Postup:

Sušenky nadrobte nebo rozmixujte dohladka. Trochu si odeberte na zdobení a do zbytku přidejte rozpuštěné máslo a vzniklou směs namačkejte do pečicím papírem vyložené formy.

Ušlehejte krém z tvarohu, mascarpone, vajec a cukru a navršte na korpus. Dejte péct na 160 stupňů asi na 50 minut. Upečený dort nechte vychladnout a studený ho polijte rozehřátou Lotus pomazánkou a posypte drobečky, které jste si odložili při jejich drcení. Nechte cheesecake ztuhnout v lednici.