Chesscake miluje snad každý, s tímto ale určitě mezi milovníky chesscaků zabodujete. Tento dezert spojuje krémovou strukturu cheesecaku s lahodným a specifickým aroma karamelových sušenek. Je výborný, jednoduchý a rychlý na přípravu. A také pěkně vypadá.
Suroviny:
- 250 g lotus sušenky (+ Lotus pomazánka na polevu)
- 80 g máslo (rozpuštěné)
- 750 g tvaroh
- 250 g mascarpone
- 2 ks vejce
- cukr (podle chuti)
Postup:
Sušenky nadrobte nebo rozmixujte dohladka. Trochu si odeberte na zdobení a do zbytku přidejte rozpuštěné máslo a vzniklou směs namačkejte do pečicím papírem vyložené formy.
Ušlehejte krém z tvarohu, mascarpone, vajec a cukru a navršte na korpus. Dejte péct na 160 stupňů asi na 50 minut. Upečený dort nechte vychladnout a studený ho polijte rozehřátou Lotus pomazánkou a posypte drobečky, které jste si odložili při jejich drcení. Nechte cheesecake ztuhnout v lednici.