Potřebné ingredience (2 porce):

1 balení hovězího zadního

rajčatový protlak

půl sklenice pasírovaných rajčat

nakládané okurky

rýže

cibule

slunečnicový olej

Koření: sůl, pepř, bobkový list

POSTUP:

Do velkého hrnce dáme litr a půl vody. Přidáme hovězí zadní nakrájené na nudličky, polévkovou lžíci slunečnicového oleje. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Hrnec přivřeme pokličkou a vaříme. Po pěti minutách přidáme půl sklenice pasírovaných rajčat a protlak, důkladně promícháme a pokračujeme ve vaření. Mezitím si připravíme hrnec, do kterého dáme půl lžíce slunečnicového oleje, půl cibule nakrájené nadrobno. Rozehřejeme hrnec a zpěníme cibuli. Následně přidáme hrnek a půl rýže a zalejeme vodou. Vaříme, dokud rýže nezměkne. Po uvaření vypneme rýži, ještě předtím do hrnce s masem a omáčkou vložíme na kostičky nakrájenou okurku, aby změkla. Po uvaření podáváme nejlépe čerstvé.