Toto byl hodně dlouhý příběh. Už předloni v říjnu se měl z městského bytu v ulici Marie Pujmanové č. 10 vystěhovat Ernest Gábor (53). Bylo to kvůli opakovaným problémům a neustálým stížnostem. Než tak učinil, stihl v bytě pořezat bratra své družky. A to navzdory tomu, že jeho nucený odchod již předtím posvětil i soud. Nechtěný nájemník vše protahoval, jak jen mohl, a i proto se mu jeho vystěhování prodraží.

 

Tento chlapík představoval problém snad pro všechny. Na soustavný hluk a urážky si obyvatelé městského domu v ulici Marie Pujmanové 10 opakovaně stěžovali v souvislosti s Ernestem Gáborem. Právě kvůli němu zde zhruba před rokem zasahovali policisté. Stalo se tak poté, co nožem pobodal bratra své družky Josefa G.

V té době Ernest Gábor v domě žil už zhruba půl roku „na černo“ bez platné nájemní smlouvy. Jeho vystěhování se kvůli tomu, že se proti rozhodnutí soudu opakovaně odvolával neuvěřitelným způsobem, protahovalo. „V dubnu dostal příkaz k vyklizení, soudní tahanice trvaly do září, následně mělo dojít na soudní vyklizení bytu. Těsně předtím se Ernest Gábor z bytu odstěhoval. Přesto nechal vše dojít do krajnosti a nařízení exekučního vystěhování se mu prodraží,“ popsala Marie Hájková z Domovní správy Prostějov s tím, že celá anabáze zabrala téměř dva roky. „Po jeho odstěhování se atmosféra v domě výrazně zlepšila, výjimkou byl pouze exces s výkalem na chodbě, který se však už naštěstí neopakoval,“ uzavřela Hájková.

Dle neověřených informací našel Gábor nakonec azyl v ubytovně v Olomoucké ulici. Jeho jméno se přitom ještě na „Pujmance“ hojně propíralo už před devíti lety, kdy tamní nájemníci dokonce sepsali petici. Stalo se tak po šílené hádce mezi místními cikány, po níž zůstala krev na chodbách, ve výtahu i před domem. Uvedená záležitost se tehdy měla týkat obou synů Ernesta Gábora, z nichž jeden byl v té době celostátně hledaný. Sám Gábor se v té době dušoval, že už jej jeho potomci nezajímají.