Opět pod záštitou senátorky Boženy Sekaninové a za mediálního partnerství PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku se o prvním červencovém víkendu bude konat v Krumsíně jeden z největších turnajů v malé kopané na Prostějovsku pod názvem KRUMSÍNSKÝ HANÁ CUP 2014. Již osmnáctý ročník započne v sobotu 5. července v devět ráno, finále je na programu o den později v odpoledních hodinách.

Pořadatelem je oddíl kopané TJ KRUMSÍN, na jehož fotbalovém hřišti turnaj proběhne. Připraveno je pět travnatých hřišť a na regulérnost budou dohlížet po celou dobu turnaje výhradně profesionální rozhodčí. „V areálu se bude po celých čtyřiadvacet hodin denně prodávat teplé jídlo a občerstvení. Ubytování si zajišťuje každý tým samostatně, po dohodě s pořadateli lze stanovat přímo v areálu v bezprostřední blízkosti fotbalového hřiště. Navíc se účastníci turnaje mohou těšit na páteční večer, kdy se na hřišti uskuteční taneční zábava. Letos vystoupí opět živá rocková kapela,“ sdělil Večerníku hlavní organizátor turnaje Martin Ošťádal.
Každým rokem se pořadatelé snaží na turnaji něco vylepšovat, pokračují v tom i letos. „Opět jsme si dali záležet na propagačních materiálech. Veškeré informace postupně zveřejňujeme na nových oficiálních internetových stránkách turnaje na adrese www.hanacup.cz, kde se objeví přihlášená družstva, propozice, rozlosování a jiné aktuální informace k turnaji. Také areál TJ Krumsín doznal mnoha změn k lepšímu. Máme kryté posezení, taneční parket a venkovní i vnitřní sprchy,“ zmínil.

Aktuální komentář Večerníku

Zcela jednoznačně největší fotbalový turnaj v rámci regionu patřil před deseti lety mezi vyhlášené sportovní akce. Turnaj lákal na čtyřicet týmů a fanoušci se mohli malým fotbalem bavit často i tři dny. Pětadvaceti let se už ale turnaj nedožil, momentálně to moc dobře nevypadá ani s jeho obnovením. Poslední ročník se totiž uskutečnil v roce 2019. V dalších dvou letech nechtěli pořadatelé zbytečně překračovat tehdy platná opatření, ale od té doby se po turnaji slehla zem. Vrátí se ještě oblíbená akce do kalendáře fotbalových fanoušků, nebo už jim dala definitivní sbohem?