Byla to opravdová škoda. Po čtrnácti letech v roce 2017 skončila jedna éra prostějovské kultury. Hudební klub Apollo 13, který dlouhá léta nabízel perfektní zázemí pro začínající prostějovské hudebníky, zároveň v něm vystupovaly nejkvalitnější české kapely, definitivně skončil. Plnohodnotnou náhradu za něj se dosud ve městě rozjet nepodařilo, navíc prostor v Barákově ulici stále zeje prázdnotou. Prostějovské kapely však naštěstí mají kde hrát!

 

Důvodem konce oblíbeného klubu je výrazné navýšení nájmu ze strany majitele. „Jedná se skoro o dvojnásobek, což je za situace, kdy majitel do objektu neinvestoval ani korunu, naprosto nepřijatelné. V budoucnu možná rozjedu něco menšího výhradně pro prostějovské kapely, ale to se ještě ukáže,“ vyjádřil se krátce před posledním koncertem provozovatel Miroslav Hasa.

Čas ukázal, že majitel objektu nakonec splakal nad výdělkem a dalšího nájemného se po skončení Apolla už nedočkal. Naopak populární „Pupík“ skutečně dodržel, co si předsevzal. Už řadu let Hasa provozuje 27 Music Bar, jehož název odkazuje na celou řadu hudebníků, jejichž život skončil předčasně ve 27 letech.

V klubu navíc skutečně pravidelně vystupují prostějovští muzikanti. Všichni jsou přitom jistě vděčni nejen za zázemí, ale i to, že drtivá většina z nich magickou hranici 27 let již dávno překročila. Jedním z nejčastějších hostů tu bývá prostějovský „all stars band“ vystupující pod zkratkou ATD a hrající největší metalové hymny. Ještě o něco temnější muziku pak produkují nesmrtelní From Beyond, o poznání veselejší hudba je typická pro výbornou prostějovskou funky kapelu Něco mezi či rockové Majestico muzikus.