Regenerace vrahovického Sídliště Svornosti řeší mimo jiné obnovu a úpravu komunikací, chodníků, parkovacích stání, mobiliáře, řešení hospodaření se srážkovými vodami a sadové úpravy. Od roku 2014 byly návrhy projednávány s obyvateli na veřejných setkáních.

 

S projektem však nesouhlasili obyvatelé bytového domu číslo 15, a tak jeho okolí regenerace minula. Projekt regenerace navrhl úpravy realizovat ve dvou etapách. „V letech 2022–2023 se realizovala I. etapa – veřejné prostranství v okolí bytových domů na Sídlišti Svornosti čísel 3, 5, 7, 9, 11 a 13.  Teprve až po dokončení této etapy se obyvatelé posledního bloku číslo 15 dohodli, že souhlasí s návrhem řešení okolí tohoto domu,“ konstatoval náměstek primátora Jiří Rozehnal. 

V červnu letošního roku bylo vyhlášeno výběrové řízení na dodavatele projektové dokumentace pro vydání společného povolení a pro provádění stavby. „Podle výsledků řízení budou potřebné finanční prostředky vyčleněny po schválení rozpočtového opatření v radě města,“ doplnil Rozehnal. Kdy přesně ovšem začne poslední etapa regenerace zbytku Sídliště Svornosti, není zatím známo.