Je jich více než dvě stě, dohromady mají několik tisíc let, schází se jednou měsíčně v Národním domě a spojuje je aktivní život a členství v Klubu seniorů Prostějov. Ve středu se přišli pobavit, potěšit, zazpívat a zatančit si u příležitosti nedávného Dne matek.

Velí jim bývalá místostarostka a senátorka Božena Sekaninová, která je hnacím motorem a hlavní organizátorkou. Nejinak tomu bylo na středečním setkání, kam pozvala i hosty, mimo jiné bývalou primátorku Alenu Raškovou a předsedkyni Okrašlovacího spolku města Prostějova Miladu Sokolovou. O dobrou zábavu se postarali muzikanti v podobě kluků z Dětkovic. „Oni si říkají Dědci, ale to pojmenování jim vůbec nenáleží, jsou to frajeři,“ smála se Božena Sekaninová. Jak dodala, v klubu se věnují nejrůznějším aktivitám, a to od výletů přes filmová a divadelní představení a sportovní utkání po besedy, třeba o kyber kriminalitě.  

84letá paní Alena do Klubu seniorů chodí už od roku 1999: „Jsem ráda, že tady funguje, poradí nám s lecčím, s čím si nevíme rady. A navíc se tady vždycky dobře pobavíme a zasmějeme.