Letošní první Restaurant Day se konal v neděli na zahrádce prostějovského Národního domu. A opět nabídl dobroty pro všechny mlsné jazýčky, které si přišly pochutnat. K mání byly v nejen tradiční pokrmy, jako jsou baskické speciality, domácí buchty a zákusky, miniburgery či domácí guláš s bramboráky, ale i novinky jako tradiční linecké pečivo, francouzské deserty nebo domácí karbanátky. Akci, kterou zaštítilo Zdravé město Prostějov, pořádá Okrašlovací spolek města Prostějova a Marky anglický bazárek.

Úderem 11 hodiny se do brány zahrádky vhrnul početný zástup hladových a žíznivých milovníků dobrého jídla a pití. S krabičkami v rukou pobíhaly mezi jednotlivými stanovišti hlavně ženy všeho věku. „Vařit nebudu, když je tady možnost sehnat za pár korun výborný guláš a sekanou na topince. Tu už jsme tady kdysi brali a moc nám chutnala. Pro děti jsem vzala makronky, které mají velmi rády,“ chlubila se úlovkem jedna z návštěvnic.

V obležení byl i stánek tradiční účastnice paní Skládalové. „Její domácí buchty, sladké i slané, jsou prostě fenomenální,“ složila pochvalu paní mistrové jedna z pravidelných ochutnávaček. „Měla jste přijít pomoct. Začala jsem v sedm večer a skončila v šest ráno,“ culila se pekařka.

„Jsem moc ráda, že na prvním  letošním setkání bylo k ochutnání tolik dobrých věcí. A že této  možnosti opět využila spousta návštěvníků,“ doplnila za pořadatele Markéta Valentová.

Pokud jste se na Restaurant Day tentokrát nedostali, nesmutněte. Další se bude konat pravděpodobně koncem prázdnin.