Byla to čtveřice kluků, kteří změnili nejen hudební svět! A v Prostějově se na ně stále nezapomíná. V nenápadné odbočce z Krokovy ulice vedoucí zpět do centra města k Žeranovské ulici oddělovala jeden z domů od okolí zeď. Aktuálně se na ní objevila vzpomínka na nejslavnější muzikanty 20. století.

S nápadem na vytvoření rozměrného graffiti přišel majitel domu. „Už loni mě oslovil s tím, jestli mám zájem tam něco udělat. Jak se oteplilo, tak jsem se na to vrhl. Co se týče námětu, měl jsem volnou ruku, někdo mi dokonce navrhoval, ať udělám Plastic People of The Universe. Nakonec jsem se rozhodl pro Beatles, protože jsou univerzální, jejich hudbu zná každý,“ prozradil tvůrce graffiti Michal Dvořák, jehož zřejmě nejpopulárnějším prostějovským dílem zůstává dvojportrét Karla Gotta, který vznikl na zdi u cyklostezky vedoucí od místního nádraží ke Kostelci na Hané. „Stalo se tak v rámci pravidelného graffiti jamu, který zde pořádá spolumajitelka zdi paní Koutná. Obrazy se tady pravidelně obměňují, ‚Goťtákovi‘ se však dostalo zvláštní ochrany, přemalovat jej prostě nelze,“ pousmál se Dvořák, kterému nezbývá než doufat, že se ani jeho nejnovější dílo nestane terčem vandalů.

 

Na díla zručného malíře a výjimečného portrétisty tvořícího v moderním „pop artovém“ stylu můžete narazit na řadě míst v Prostějově. Své další veřejně přístupné dílo však plánuje mimo město. „Oslovili mě lidé z Bedihoště, kde bych měl něco namalovat na zeď školního hřiště. Už se na to těším, co to však bude, neprozradím, chci, aby to prozatím zůstalo tajemstvím,“ uzavřel Michal Dvořák.