Areál TJ Sokol Olšany nepatřil v sobotu sportu, ale hudbě a zábavě. Místní totiž slavili hody a tak pozvali zpěvačku Olgu Lounovou, interpreta písní Karla Gotta Honzu Mlčocha a kapelu Kabát revival Varnsdorf J. B. Nechyběly ani atrakce pro děti v podobě skákacího hrdu a kolotočů. Závěr dne patřil taneční zábavě s domácími matadory, tedy kapele Quercus.

Honza Mlčoch je nejen vynikající zpěvák, ale i imitátor. Umí napodobit více než 50 hlasů, a to nejen zpěváků, ale i herců, politiků a dalších známých osobností. Tím se však Olšanským nepochlubil. Nechal ale znít svůj hlas v písních Karla Gotta, které má nesmírně rád. „Mám raději označení cover, což je vlastní interpretace Mistrových skladeb,“ říká. A jak nasvědčoval potlesk, daří se mu to.

Pak už patřilo pódium Olze Lounové s kapelou. Drobná zpěvačka, která jezdí i rally, potěšila řadou svých známých hitů. Překvapením pro mnohé byla skutečnost, že je autorkou hitu Protože to nevzdám! Ten napsala pro charitativní projekt na pomoc týraným a opuštěným psům. Nápad vznikl v době, kdy se Lounová fotila do kalendáře pro nadaci Se psem mě baví svět. Právě tehdy jí totiž její zakladatel Filip Rožek přečetl kus své knížky s názvem „Gump – Pes, který naučil lidi žít", jež zpěvačku inspirovala k tvorbě. „Bylo to na parkovišti po focení. Filip mi přečetl kus knihy, kterou psal, a mě to dostalo. Okamžitě mě to inspirovalo. Začala jsem broukat melodii. V tu chvíli Filipa napadlo vyslovit svoje tajné přání, že by se mu taková písnička líbila pro jejich nadaci," vzpomíná autorka. „Je o cestě, kterou každý z nás kráčí, a o osudech, které na ní potkáme. Někdo si ji musí sakra vyšlapat a vybojovat, ale když se nevzdá, vždycky nakonec to štěstí najde. Jen neztratit po cestě chuť a sílu žít. A přesně takhle to mají psi z útulků, které občas někdo vrátí nebo mají těžkou minulost a čekají na toho svého pána. Věří, že tam někde je," vysvětluje Olga.

Kabát revival Varnsdorf J. B. pak na pódium přivedl nejen hity slavné české kapely ve vlastním podání, ale i jejího bývalého člena Jiřího Buška. „Dobře vybrali, bavili jsme se napříč generacemi – babička u Goťáka, dcera s Lounovou a já se ženou coby generace rockerů zase s Kabátem a Quercusáky,“ podělil se o zážitky jeden z návštěvníků.

Akci pořádala obec Olšany, dobrovolní hasiči z Hablova a dobrovolníci.