Další a další pacienti v podobě mláďat nejrůznějších živočišných druhů míří do místní záchranné stanice. Jedněmi z posledních přírůstků jsou malé sovičky a kosí mimino. Mláďátka, pro která zde udělají maximum, aby to zvládla a mohla se vrátit do přírody.

„Momentálně tu máme mládě kalouse ušatého, které bylo nalezené opuštěné, mladého kosa černého a mládě puštíka obecného s poraněným okem. Už je po veterinárním ošetření a oko mu bylo sešito, bere antibiotika. Doufáme, že se oko podaří zachránit,“ říká vedoucí stanice Lidmila Kňourková.

Záchranná stanice přímo v centru Němčic nad Hanou spadá pod Základní organizaci Českého svazu ochránců přírody Haná. Již od roku 2004 se zde mohou zranění živočichové uzdravit, a někteří i vrátit do volné přírody. Mnohým z nich ale trvalý handicap brání v přežití ve volné přírodě. Ti nalezli v záchranné stanici trvalé útočiště. Jde především o dravce, a to od káňat lesních až po výra velkého. Ke spokojenosti potřebují podle Lidmily Kňourkové hlavně klid. „Největší radost mám z toho, když vypiplám nějaké hodně malinké zvířátko, které pak můžu pustit zpátky do přírody," dodává Kňourková, která se o záchrannou stanici na své zahradě stará sama již čtyři roky.