Předminulý páteční večer připomínal spíše scény z nějakého hororu, ale parčík za Domovem u rybníka vypadal, že vodu ani neviděl. I následující sobotu dopoledne ohrožoval akci déšť, byť nijak zvlášť silný, přesto se setkaly týmy, které pro porotu, ale i řadu návštěvníků připravily chutné guláše.

 

Vůně oblíbeného pokrmu tak lákala přítomné v areálu hlavně v čase oběda, kdy bylo pomalu hotovo. O konečné umístění pak až tak nešlo, protože všichni si hlavně užili přátelskou atmosféru a dobře se bavili.

Zvěřinový, vepřový, hovězí, ale ani fazolový guláš od místního klubu Mexiko nemohl chybět. Předchozí vydatný déšť se sice bohužel podepsal na počtu zúčastněných týmů, kterých namísto původně plánovaných dvanácti zůstalo jen šest, ale i tak se každý nejen ze soutěžích, ale i návštěvníků vydatně posilnil. „U nás je to trochu začarovaný kruh, ale zase tolik vody nespadlo jako všude v okolí. Jsme rádi, že se nemusela akce rušit nebo přesouvat, nakonec nám i to počasí vyšlo,“ prozradil soutěžící a jeden z organizátorů akce Jaroslav Ryška.