Třídenní oslavy hodů spojené s konzumací pěnivého moku mají v Bílovicích letitou tradici. Nejinak tomu bylo o tomto víkendu. V sobotu nabídli zdejší dobrovolní hasiči ve spoluprácí s  Hospodou U Hochvaldů Pivní slavnosti, následované hodovou zábavou s kapelou  Kreyn. V neděli to byly hasičské závody a dnes, v pondělí, hodový guláš.

V sobotu odpoledne čekaly návštěvníky místního sportovního areálu dvě desítky píp, ze kterých tekly nejrůznější druhy piva. „Já jsem pivař, žena dává přednost míchaným drinkům, kterých tady mají taky soustu.  Pije už třetí Sex on the Beach, tak jsem ji upozornil, že to je jediná pláž, co letos uvidí,“ smál se Jaroslav, který s manželkou a kamarády dorazil z Plumlova.  Jak dodal,  pití bylo čím zakousnout, k dostání totiž byly skvělé pochoutky z grilu i udírny.

Součástí odpoledne byly i nejrůznější soutěže pro děti i dospělé. Ti se, mimo jiné, utkali v hodu pivní bečkou.

Večer završila hodová zábava s kapelou Kreyn, která prostějovskou hudební scénou proplouvá už od roku 2000. Právě ona přitáhla večer do Bílovic návštěvníky, kteří k dobrému pivu konzumují neméně dobrý rock.

Další ze závodů Okresní dětské ligy Prostějovska přitáhl do Bílovic v neděli odpoledne hned čtyři kategorie. O hodový pohár SHD Bílovice se v jeho čtyřiadvacátém ročníku popraly děti z přípravky, mladší a starší žáci a také dorost. Všichni útočili na sklopné terče. V době naší uzávěrky už byli známi vítězové kategorie mladší žáci a dorostenci. V obou případech patří vavříny Bousínu. „Poctivě trénujeme, ale hlavně do toho dáváme všichni srdíčko, od nejmladších po nejstarší. Ono to ani jinak nejde,“ smála se Dana Minxová.

Poslední akcí bílovických hodů je pondělní guláš. Ten si ve sportovním areálu můžete dát od 15 hodin, kdy vám k dobré chuti zahraje i Holóbkova mozeka.