Sokolský areál v Čechovicích hostil v sobotním odpoledním parnu oblíbenou každoroční akci Sportovní den s hasiči. Pestré hry a soutěže pro děti začaly těsně po patnácté hodině a poté hlavně čechovičtí „dospěláci“ se skvěle bavily u bohatého občerstvení až do pozdních  večerních hodin. Nechyběla znovu ta největší místní atrakce, což byla možnost projíždky na valníku taženým historickým traktorem Zetor 25.

 

Tradiční Sportovní den v Čechovicích uspořádali místní dobrovolní hasiči, tentokrát ve spolupráci se zdejší mateřskou školou. „Pokud mě paměť neklame, tak tradici dřívějších dětských dnů jsme v Čechovicích obnovili před patnácti lety. A jsem rád, že akce je velice populární a stále hojně navštěvovaná,“ pochvaloval si před Večerníkem starosta SDH Čechovice Josef Chromec.

Společně se svými rodiči se na hřišti daly do soutěžení desítky dětí nejrůznějšího věku. „Máme pro ně připraveny nejrůznější soutěže i další zábavu. Je tady skákací hrad, ukázka hasičského automobilu a děti si mohou také zkusit hasit požár nebo mají k dispozici kreativní dílničku. Samozřejmě nesmí chybět ani svezení na historickém traktoru, připravena je diskotéka a brzy nás navštíví i oblíbený dětský maskot Žluťák,“ dodal těsně po šestnácté hodině Vlastimil Ráček, jednatel čechovických dobrovolných hasičů.