Sobota 31. srpna  patřila ve Vrchoslavicích tradiční akci Mikroregion Němčicko se baví. I když by se mohlo zdát, že se tak stalo záměrně, protože obec se stala krajským vítězem Vesnice roku 2024, není tomu tak. Prostě byla tentokrát s pořadatelstvím na řadě. A dala si záležet.

Přesto se místní k vítězství vrátili, soutěžní odpoledne totiž pojali stejně, jako Vesnici roku a prezentovali ji ve stylu Slunce, seno, Vrchoslavice. I začátek byl stylový, průvod, který vyšel od radnice, doplnili muzikanti a mažoretky. Týmům z jednotlivých obcí Mikroregionu Němčicko nabídli pořadatelé nejen skvělou podívanou, ale i zábavu. Ta spočívala v celé řadě originálních soutěží, ve kterých samozřejmě  šlo o branky, body i vteřiny.  Na Zamlýní se tak borci  a borkyně utkali třeba v jízdě na koloběžce, skládání puzzle či hodu na terč. „Bereme to jako srandu, ovšem vítězství by potěšilo,“ smála se jedna ze soutěžících.

První příčka a vavřín vítězství nakonec patřila týmu Mořic, druhé skončily Nezamyslice a třetí místo si odvážely Dobromilice. Celkově se do klání zapojila  družstva sedmnácti obcí.

O večerní zábavu se postarala kapela Meki Tribute.