V pondělí 2. září zamířila do Střední školy, základní školy a mateřské školy Jistota v Prostějově náměstkyně Marcela Župková.  Nesetkala se jen s pěti novými prvňáčky, ale navštívila všechny třídy a seznámila se s chodem školy. Průvodkyní jí byla ředitelka Marie Turková.

Většina prvňáčků přešla do školy z místní mateřinky, takže se pro ně nic moc nemění, kromě výuky. „I když jsou tady zvyklí,  je to pro ně přechod do trochu jiného režimu. Ale těší se všichni,“ smála se jedna z pedagožek.

Ostatní žáci se pochlubili prázdninovými zážitky z dovolených u moře, v horách či při cestování.  I oni se ale shodli, že jim škola, a hlavně kamarádi, velmi chyběli. „S většinou z dětí se znám už dlouho, a mám radost, jak dobře se jim daří. Takže všem přeji samé krásné známky a hodně školní pohody,“ netajila se Marcela Župková.

S Marií Turkovou posléze probrala i problém, který školu trápí. A to je nedostatek místa.  „Dochází k nám 78 žáků, kapacita je tudíž zcela naplněna, nemáme ani jedno místo navíc. Mrzí nás to, dvě děti čekají na přijetí,“  konstatovala Turková s tím, že kvalifikovaných pedagogů má škola naopak dostačující počet. Stávající budova, kterou škola sdílí s Lipkou, už možnost rozšíření nemá. Spolu s městem bude Jistota hledat jiné řešení.