Když dostanou v pohádkách volno, vyrazí hrdinové příběhů pro děti do lázní. Konkrétně pak do Lázní Skalka a jejich malebného okolí. V sobotu 7. září se jich tu sešlo hned šestadvacet. Pro děti si během veskrze příjemné tříkilometrové procházky připravili hned tucet stanovišť, ti nejmenší si mohli cestu o dva kilometry zkrátit. Pohádkové postavy si však nakonec ve Skalce příliš neodpočinuly, zájem o setkání s nimi byl totiž mimořádný.

 

Letos se pohádkový les u Skalky konal podruhé. Přestože první ročník byl velmi úspěšný, tentokrát se návštěvnost podařilo ještě zásadním způsobem překonat. Zatímco před rokem lesem v doprovodu rodičů či prarodičů prošlo 277 dětí, letos jich do něj zavítalo celkem 441. Celkový počet návštěvníků tak nepochybně výrazně překročil tisícovku.

Zejména pro ty, kteří dorazili již na začátek akce, to znamenalo přibalit si na cestu také jistou dávku trpělivosti. „Na řadu věcí jsme byli připraveni lépe než loni, to se týkalo například parkování. Nicméně i tak se hlavně na prvních třech stanovištích ze začátku tvořily dlouhé fronty. Ale věřím, že s troškou tolerance to všichni s úsměvem zvládli,“ shrnula Petra Vránová z pořádající taneční školy Pirouette. 

Během výletu bylo možné potkat Sněhurku a trpaslíka, piráty, vodníka, Ferdu Mravence, Macha se Šebestovou a mnohé další. Na jeho konci pak na všechny šikulky čekala chutná odměna.

Organizátoři letos trasy přizpůsobili tak, aby s ohledem na horké počasí vedly co nejvíce ve stínu stromů. Při přípravě využili také vyrobené rekvizity, které původně vznikly jako doplněk tanečních choreografií. „Některé pohádkové postavy se k nám z loňska vrátily, jiné tu byly poprvé. Ovšem všechny úkoly jsme vytvářeli nově,“ reagovala na naše dotazy Vránová. 

Kromě procházky lesem byly v lázeňském areálu připraveny také skákací hrad, dílničky, hasičská pěna, malování na obličej, tombola, soutěže a diskotéka. „Touto akcí jsme zahájili naši letošní sezónu. A pokud nám vydrží tým ochotných pohádkových postaviček, rádi les připravíme i příští rok,“ uzavřela Petra Vránová.