Tohle si zaslouží opravdu velkou gratulaci! Plumlovská rodačka Laďka Jančíková byla nominována na Cenu Thálie v kategorii alternativní divadlo. Získala ji za svoji roli Ireny v inscenaci 3testry. Její úspěch vynikne o to víc, že jej dosáhla s autorským představením, které spoluvytvářela v rámci svého angažmá v šumperském divadle. Divadlo ze severu Moravy se přitom v nominacích na prestižní Thálii skloňuje opravdu jen zcela výjimečně. Pro mladou a neobyčejně aktivní plumlovskou rodačku to aktuálně rozhodně není jediný důvod ke spokojenosti. 

Laďka Jančíková s nominací na Thálii dle svých slov absolutně nepočítala. „Je to neskutečná věc, kterou jsem si nikdy ani nepředstavovala. Stále se s tím srovnávám. Je to spojeno i s velkou odpovědností k tomu, co dělám a budu dělat,“ vyjádřila se pro Večerník Laďka Jančíková. Herečku kromě prestižní nominace příjemně překvapilo hlavně to, s jakou vstřícností představení určené zejména mladým přijali diváci všech věkových kategorií. „Publikum Divadla Šumperk je spíše starší a konzervativnější, čemuž se zcela pochopitelně přizpůsobuje i dramaturgie našeho souboru. O to víc si cením toho, že to vedení divadla v tomto případě risklo. Diváci hru přijímají skvěle a mnozí i z těch starších ji už navštívili opakovaně. Přitom nemuseli vidět to samé, máme totiž nastudováno hned devět různých variant, jejichž výběr určuje náhoda a publikum,“ vzkázala Laďka Jančíková, která v dramatu 3testry hraje hlavní a jedinou roli herečky oblastního divadla, která momentálně žije sama ve svém prvním malém bytě, přičemž ji provází podivné noční můry, pocity úzkosti a strach vykročit mimo zaběhlé konvence.

Plumlovská rodačka Laďka Jančíková byla nominována na Cenu Thálie v kategorii alternativní divadlo. Získala ji za svoji roli Ireny v inscenaci 3testry. Její úspěch vynikne o to víc, že jej dosáhla s autorským představením, které spoluvytvářela v rámci svého angažmá v šumperském divadle.

Lidé z Prostějovska mohli 3testry vidět koncem letošního června na zámku v Plumlově, odkud Laďka Jančíková pochází. Komu to zrovna nevyšlo, dostane další šanci. „V současné době jednáme o termínu uvedení v Městském divadle v Prostějově, předpokládám, že to bude někdy na jaře,“ upozornila Jančíková, pro niž to navzdory jejímu mládí rozhodně není ojedinělý úspěch. Kromě nominace na Thálii sklízí skvělé ohlasy také projekt Kytice, na jehož přípravě se letos o prázdninách zásadním způsobem spolupodílela. Představení, které mělo premiéru první srpnový den, bylo uplynulou neděli opět k vidění na plumlovském zámku.

Samotné Ceny Thálie se budou udělovat v sobotu 5. října od 20 hodin v historické budově Národního divadla v Praze. Slavnostní večer bude moderovat Světlana Witowská.