Jak je všeobecně známo, letošní Hanácké slavnosti v Prostějově byly zrušeny. Vedení magistrátu se tak rozhodlo z pochopitelných důvodů nebezpečí vyplývajícího z povodňové situace v regionu i na celé Moravě. Letos tak nepřijeli stánkaři, herci, zpěváci, hudební kapely a také kolotočáři museli předčasně odjet z města. Ovšem jedinou akci z programu Hanáckých slavností se přece jen podařilo zachovat!

 

Divadelní restaurace v Národním domě přesunula hodovou nabídku vzhledem k nepříznivému počasí do vnitřních prostor budovy. Akce Městského divadla byly naplánované na divadelní sál a přednáškový sál. „Byli jsme téměř jediní, kteří nemuseli rušit víkendový hodový program. Velice nás mrzí, že se počasí nevydařilo a prostějovské hodové slavnosti byly zrušeny. Proto jsme rádi nabídli možnost navštívit Národní dům a vybrat si z několika akcí, ať už to bylo v divadle, nebo v restauraci,“ sdělila Večerníku Karin Konzbulová, ředitelka Městského divadla v Prostějově. „V pátek jsme pořádali hudební večer a na zahradě Národního domu připravili kýtu na rožni, v sobotu jsme servírovali hodové menu. V neděli dopoledne proběhlo představení pro děti Brouček v režii Petera Vargy, v poledne jsme v zaplněné restauraci pokračovali v servisu hodového menu. Ve 13.00 hodin si mohli návštěvníci prohlédnout během komentované prohlídky prostory celého Národního domu, a to jak divadelní, tak spolkové a restaurační části,“ popsala dále ředitelka Karin Konzbulová. 

Program v Národním domě pokračoval v přednáškovém sále vystoupením pěveckých sborů Vlastimila a Orlice. Na závěr se uskutečnil opět hudební večer s kapelou Romantica band, kdy si hosté mohli v divadelní restauraci i zatancovat nebo si dát skleničku dobrého vína či jiné občerstvení.