V roce 2015 se Prostějovu poprvé představil Restaurant Day. Akci, které se po celém světě účastní tisíce lidí, do města přivedl zdejší Okrašlovací spolek. Konala se pravidelně až do roku 2019, kdy ji zastavil koronavirus. Teď je ale jasné, že si mlsné jazyky opět přijdou na své. První pocivodový Restaurant Day se koná v neděli 29. srpna v prostějovském Národním domě, brána zahrádky se otevře v 11.00 hodin.
„V nabídce budou tradiční grilované chobotnice, domácí buchty, minizákusky, paella, francouzské dezerty, domácí sirupy, limonády a pivo, marmelády a miniburgery,“ prozradila za Okrašlovací spolek předsedkyně Milada Sokolová. Zároveň zopakovala, že zájemci, kteří by chtěli veřejnosti nabídnout své kuchařské výrobky, se stále mohou hlásit na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
Spoluorganizátorem akce, která se koná pod záštitou Zdravého města Prostějov, je Marky obchůdek.