Dvě posádky zastupovaly Raft team Tomi-Remont Prostějov jako součást reprezentace České republiky na mistrovství světa v raftingu 2024 v Bosně a Hercegovině, kde hned devětkrát z deseti pokusů vybojovaly umístění na stupních vítězů. Včetně čtyř titulů!

Na řece Vrbas zářili hlavně junioři TR HROM ve věkové kategorii U19. Sestava Matyáš Bek, David Šrámek, Jakub Ruffer, Matěj Šťastný a Hynek Plášil získala kompletní porci pěti medailí: bronz za head to head, stříbro za slalom a tři zlata za sprint, sjezd i celkové pořadí. Kluci se tedy stali absolutními mistry světa!

Skvěle si na Balkáně počínali také muži TR ZUBR mezi dospělou elitou. Filip Jelínek, Michal Hric, Václav Kabrhel, Václav Kristek a Jaroslav Pospíšil brali celkově druhou pozici, když jim sice nevyšel úvodní sprint (10.), ale pak triumfovali v head to head, byli třetí ve slalomu a druzí v závěrečném sjezdu.

Úhrnná bilance prostějovského klubu v Banja Luce tak čítala čtyři zlaté, tři stříbrné a dvě bronzové medaile. „To je úplně super, paráda, až takový úspěch jsme po pravdě nečekali. Přece jen našim chlapům roky přibývají, ale pořád se drží nahoře. A naši mladí? Ti jezdili naprosto famózně,“ hodnotil navýsost spokojený kapitán raftařů Tomi-Remont PV David Lisický.

Hanácké muže nesrazil ani nevydařený slalom. „Tam měli smůlu, že je odnesl vodní válec na kritickém místě trati, což jim vzalo zhruba čtyři sekundy. Chlapi však potom ohromně zabojovali a například dokázali vyhrát disciplínu head to head, která se v Česku vůbec nejezdí. Zaslouží maximální pochvalu, stejně jako naši mladí kluci,“ zdůraznil Lisický.