Druhou basketbalovou ligu uzavřely tři série závěrečného kola play-off, jejichž vítězové mají možnost v baráži bojovat o postup do vyšší soutěže. Na hráče BCM Orli Prostějov čekají silní soupeři, Hanáci ale půjdou do klíčových zápasů s vírou, že první ligu udrží. „Nebude to snadné, ale doufáme, že se to podaří,“ potvrdil ambice týmu trenér Orlů Michal Pešta.

Naprosto jednoznačným způsobem postoupil do baráže favorizovaný celek CZ.ADADEMY. Na půdě Pelhřimova vyhrál přesvědčivě 85:64 a výsledek potvrdil po jednoznačné výhře 103:58 také na domácí palubovce. „Je největší favorit na postup, výsledky to potvrdily,“ uvedl Pešta.

O vítězství musel dlouho usilovat Sokol Vyšehrad. První zápas na půdě SK Basket Renocar prohrál 60:63 a v odvetě se k postupu propracoval po výsledku 84:68. Ve třetí dvojici BK Napos Vysoká nad Labem v domácím prostředí porazil Kroměříž 94:77 a postup si před následující porážku 85:92 v klidu pohlídal, když ještě před poslední čtvrtinou vedl o čtyři body. „Hlavně Vyšehrad se nadřel, ale celkově vyhrály papírově silnější kluby,“ komentoval zbývající série Pešta.