Ani ve druhém utkání nedokázali basketbalisté BCM Orli Prostějov porazit soupeře z Vysoké nad Labem. Domácí se silným soupeřem drželi opět krok do poloviny poslední čtvrtiny, přesto prohráli 69:73, když se museli obejít bez zraněného Adama Klepače a Pavla Kaštila, který byl na soustředění s reprezentací.

Do utkání Orli vstoupili pod dojmem předchozí porážky a po třech minutách prohrávali 0:7, když nedokázali proměnit první čtyři střely v útoku. Dokázali ovšem přitlačit v obraně a pomalu svoji ztrátu stahovali. Na začátku 6. minuty dokonce Jenčík otočil výsledek na 8:7 a naznačil, že ani oslabená sestava nedá soupeři nic zadarmo. Hosté se opírali o sedmibodového Peterku, na druhé straně zaznamenal stejný počet bodů Nosek. Právě jeho trojka určila stav 21:16 po deseti minutách.

Vysoká hned na začátku druhé periody reagovala. Trojkou Mráze vyrovnala na 21:21 a pak další střelou z dálky otočil skóre Mahler. Naštěstí se vzápětí trefil Slavík a v 16. minutě opět překlopil skóre na prostějovskou stranu Müller – 29:26. Defenziva Hanáků během další minuty inkasovala šest bodů, v polovině poslední minuty poločasu ale i tak vedla 35:33 a do kabiny odcházela s minimálním mankem (35:36).

Ve třetí čtvrtině se dlouho projevovala zkušenost hostujících hráčů. Důležité body zaznamenal veterán Peterka, hru dirigoval ostřílený rozehrávač Andres a domácí se dostali do osmibodového deficitu. Za stavu 46:54 vrátil Orly do zápasu pěti body v řadě Varsík. Dvakrát snížili na rozdíl dvou bodů a před poslední částí prohrávali pouze 55:57 a drželi šanci na vítězství.

Na začátku třiatřicáté minuty snížil na 59:60 rychlým nájezdem Nosek, místo obratu přišla studená sprcha, když se ukázali hostující střelci z dálky. Čtyři minuty před koncem už Prostějov prohrával 61:71 a hráči znervózněli. Z manka sice umazali tři body, pak ale vyrobili zbytečnou ztrátu a toho Vysoká dokázala naplno využít a v předstihu si zajistila vytoužený postup.

BCM Orli Prostějov – BK Napos Vysoká n. L. 69:73 (21:16, 35:36, 55:57)

Nejlepší střelci: Nosek 18, Jenčík 15, Havel 11, Slavík 7, Müller, Varsík 5, Kalisz 4, Komárek, Schneider 2, Kratochvíl. Trojky: 7:10. Fauly: 17:12. Trestné hody: 2/5 – 9/13. Doskoky: 40:39.

Michal Pešta – BCM Orli Prostějov:

„Z pohledu nasazení to bylo všechno v pořádku. Hráli jsme basketbal, neřešili jsme žádné jiné věci. Dostali jsme se do dobrých zakončení a bylo to jen o tom, jestli šance proměníme. Hodně nám chyběl Adam Klepač. Rozhodovalo se až v závěru, kdy jsme přestali útočit a jen si předávali míč. Navíc jsme sami nechali rozstřílet hostujícího Peterku, který se dostal do pohody a dal nám rozhodující body.“