Cestu zpět do první ligy zahájili basketbalisté BCM Orli Prostějov úspěšně, přestože byli dvakrát v roli hostujícího týmu. V Karviné zvítězili 74:59 a po výsledku 87:75 uspěli také ve Frýdku-Místku.

Na palubovce posledního vítěze druholigové skupiny C vstoupili Orli do nové sezóny a po vyrovnaném prvním poločase ukázali svoji kvalitu. První čtvrtinu sice prohráli 12:15, už do přestávky ale otočili na 32:31 a ve třetí čtvrtině si zajistili rozhodující náskok. V úseku mezi 21. a 30. minutou inkasovali pouze devět bodů, sami zůstali produktivní a odskočili na 53:40 a získaný náskok v závěrečné periodě bez problémů udrželi.

„Zpočátku bylo vidět, že se ještě dáváme dohromady. Přece jen jsme v přípravě absolvovali jediný zápas. I kvůli tomu byla disciplína v útoku na nějakých šedesáti procentech. Přesto se nám podařilo soupeře ve třetí čtvrtině zlomit,“ hodnotil první vystoupení Orlů trenér Michal Pešta.

Podobný průběh mělo také střetnutí proti Basketpointu Frýdek-Místek. Do poločasu si Hanáci vypracovali náskok devíti bodů při průběžném výsledku 44:35 a slibně rozehranou partii si už nenechali utéct. Po kontrolovaném průběhu vyhráli 87:75 a v tabulce jim patří dělené první místo.

„Trošku mě mrzelo, že jsme v poslední čtvrtině vlastní zbrklostí přišli o poměrně velkou část dvacetibodového náskoku. Nebylo možné sestavu více prostřídat, přestože jsem počítal s tím, že nějaké minuty dostane více hráčů. Ale výhra se počítá,“ uvedl Pešta.