Poprvé měli v nové sezóně basketbalisté Prostějova na své straně výhodu domácího prostředí, a tu využili stoprocentně. Naprosto bez problémů porazili v poměru 95:60 Šumperk a následně po výsledku 88:41 ovládli i regionální derby s Olomoucí.

Proti Šumperku Orli rozhodli o výsledku ve druhé čtvrtině, kterou vyhráli o sedmnáct bodů a navýšili vedení z první desetiminutovky na 54:30. Domácí pravidelně střídali sestavu na palubovce, drželi vysoké tempo a až do konce duelu své vedení průběžně navyšovali.

„První čtvrtina byla taková seznamovací. Museli jsme si soupeře osahat. Od druhé části už se hrálo výhradně podle našich karet. Pokud jsme měli potřebné nasazení, Šumperk nestíhal,“ hodnotil utkání prostějovský trenér Michal Pešta.

Žádnou zápletku nenabídlo ani derby s Univerzitou Palackého. Hosté dali do poločasu jen osmnáct bodů a střelbu příliš nezlepšili ani po změně stran. Přes čtyřicet bodů se Olomouc dostala až v poslední minutě, když si při obranném doskoku dal vlastní koš Erik Klepač.

„Olomouci chyběli tři hráči, kompletní by zřejmě podala lepší výkon. Rozhodnuto bylo hodně rychle. Někdy jsme sice hlavně v útoku vymýšleli zbytečné přihrávky navíc, ale povinnost se podařilo splnit,“ poznamenal kouč Orlů.