Už potřetí se Our Hope Boxing Club Prostějov zúčastnil velkého mezinárodního turnaje v Německu. Greiffen Pokal 2024 opět hostilo město Rostock, kde má hanácký oddíl velmi přátelské vztahy s tamním pořadatelským klubem. A také letos byla výprava na západ velmi vydařená.

„Náš nejzkušenější borec Dorian Kropog v prvním dnu jasně vybodoval Abdulrahmana z BC Greiswald a v líbivém finále pak porazil i Hvidfeldta z Dánska, čímž podruhé obhájil turnajový titul. Ziskem další zlaté medaile znovu jen potvrdil své vysoké boxerské kvality,“ chválil hlavní trenér OHBC Martin Klíč.

„Jiří Pavlica narazil na Raimona z týmu Norden Offenbach, předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů a v bojovném utkání jen těsně podlehl na body, takže bral bronz. Třetí skončila také Lenka Červinková, jež se vrátila do ringu po delší pauze a navzdory bodové porážce hodně potrápila německou reprezentační jedničku Manukyan,“ hodnotil Klíč.

„Ema Bartošová šla přímo do finále, kde prohrála se silnou Raffater z Hannoveru a vybojovala tak stříbro. Ema dělá ve své zatím krátké závodní kariéře velké pokroky a věřím, že o ní v budoucnu ještě dost uslyšíme. Celkově šlo pro všechny čtyři naše zástupce o výbornou prověrku ve špičkových zápasech proti zahraničním soupeřům či soupeřkám,“ těšilo prostějovského rohovnického kouče.

Nyní jeho svěřenci a svěřenkyně absolvují další německý podnik v Zittau, načež se rychle blíží domácí vrchol sezóny, jímž je turnaj Hanácké beran 2024 (22. a 23. června v Kelčicích). „Poděkování patří našim partnerům, kterými jsou statutární město Prostějov, Olomoucký kraj, Národní sportovní agentura, Česká boxerská asociace, ODT Management, Futures contproduct, MB Engineering, Top Mobile House, PORY expres, Lunext brothers, Stolza, TVARGL, Penzion a restaurace U Chmelů, Ubytování Petr Ejem, ČUS Prostějovsko, Marast, Dokolakolem, Velkorakovský minipivovar, obec Vranovice-Kelčice a obec Bedihošť,“ zdůraznil Martin Klíč.