Cyklistický tým mužů TUFO PARDUS Prostějov měl v předchozích týdnech velmi nabitý program. Jan Voneš a Martin Chren závodili v Německu na tradičním 4 Bahnen Tournee, kde získali několik pódiových umístění. Další šestice z Hané se pak postavila na start silničního UCI závodu Grand Prix Gorjenska ve Slovinsku.

Německé Turné 4 drah je už desítky let nedílnou součástí mezinárodního kalendáře. A všechny jeho zastávky, kterými letos byla města Singen, Oberhausen, Öschelbronn a Dudenhofen, byly zařazeny do hodnocení UCI v 1. kategorii.

Prostějovští jezdci tento dráhový maraton absolvovali za reprezentační výběry svých zemí. A oběma se v Německu podařilo vystoupat na stupně vítězů. Jan Voneš společně s Denisem Rugovacem vybojovali v Singenu druhé a v Dudenhofenu třetí místo v madisonu. Zatímco Martin Chren v Singenu získal bronz ve scratchi.

Šestice TUFO PARDUS Franciszek Kocur, Vojtěch Soukup, Radovan Štec, Matyáš Koblížek, Wojciech Pszczolarski a Martin Rafaj odcestovala v sobotu do Slovinska, aby se tam v neděli postavila na start silničního Grand Prix Gorjenska. Podobně jako většina závodů ve Slovinsku měl i tento poměrně náročný profil s cílem na konci pět kilometrů dlouhého stoupání v Zatrniku. S tratí se přitom nejlépe popasoval Kocur na 24. pozici.

„Aktuálně jedeme opravdu velmi hustý a náročný program, což je pořádný záběr pro závodníky i personál. Výsledkově jsem spokojený, na dráze se kluci postupně zvedají a dokážou atakovat i obsadit pódia v UCI závodech. Ve Slovinsku jsme pracovali pod závěrečný kopec pro Kocura, a i když je čtyřiadvacáté místo solidní, doufali jsme kousek výš. Ideálně do top ten,“ zhodnotil sportovní ředitel cyklistů Prostějova Michal Mráček.

Silniční program kontinentálního týmu mužů z Hané teď pokračuje dvěma jednorázovými akcemi v Itálii, jež mají společný název Due Giorni Marchigiana.