Velodrom na pražském Třebešíně hostil cyklistické mistrovství republiky mládeže na dráze 2024 ve sprinterských disciplínách. Na programu byly soutěže ve sprintu, v keirinu, na 500 metrů či 1 kilometr s pevným startem a také v týmovém sprintu.

V české metropoli samozřejmě startovali i zástupci klubu TUFO PARDUS Prostějov – a talentovaný Jakub Dedek si z tohoto šampionátu odvezl hned tři zlaté medaile! Do hanácké sbírky navíc přispěla též Kristýna Křupalová jedním stříbrem. Na velodromu TJ KOVO Praha přitom panovalo po celé MČR slunečné počasí, což přálo sprinterským výkonům i hladkému průběhu akce.

Nejvýraznějším prostějovským závodníkem byl dle tradice letošní sezóny znovu Jakub Dedek, který vybojoval tři mistrovské tituly. V kategorii mladších žáků nenašel přemožitele v žádném z individuálních startů a opanoval tedy sprint, keirin i závod na 500 metrů s pevným startem! Sbírku cenných kovů navíc rozšířila kadetka TUFO PARDUS Kristýna Křupalová, která ve finále keirinu nestačila pouze na Emílii Jarošovou z ASO Dukla Brno a na stupních vítězů jí tak patřila druhá pozice.

Těsně za medailovým umístěním dojela na pětistovce žákyň čtvrtá Štěpánka Fremlová, jejíž hlavní cyklistickou disciplínou je BMX. Nedaleko k medaili měl rovněž na 500 metrů s pevným startem starší žák Lukáš Lakomý, který obsadil pátý post. „Kuba Dedek letos opravdu září a z jeho výsledků mám velkou radost. V některých závodech nám medaile utekly jen těsně, víc jsem čekal od kadetů. Věřím, že při mistrovství republiky ve vytrvalostních disciplínách, které nám jsou přeci jen bližší, budeme ještě úspěšnější,“ uvedl šéftrenér cyklistického TUFO PARDUS PV Martin Cetkovský.

Cyklistická výprava TUFO PARDUS na letošním MČR pěkně pohromadě. Foto: archiv Michala Mráčka