Letošní dráhovou sezónu na prostějovském velodromu uzavřela Velká cena Alika 2024 v mládežnických kategoriích. Početné zastoupení při těchto cyklistických závodech měl domácí klub TUFO PARDUS Prostějov, jehož některým jezdcům i jezdkyním se medailově dařilo.

Excelentní formu z předchozího Grand Prix Prostějov – Memoriálu Otmara Malečka znovu potvrdil junior Tomáš Vrána, jenž v česko-slovenské konkurenci suverénně ovládl omnium této věkové kategorie. Bronz získal Nikola Jaroš, čtvrtý skončil Albert Rauschert, šestý Tadeáš Ladra a devátý Samuel Jurica.

V omniu kadetů zůstal těsně pod bednou čtvrtý Alexandr Kaniščev, jedenáctou příčku obsadil Michal Bittner a čtrnáctou Vojtěch Nečada. Dvanáctý mezi staršími žáky skončil Lukáš Lakomý, zatímco v kategorii žákyň vybojovaly bronzové kovy jak Apolena Pechová (starší), tak Johanna Brzobohatá (mladší).

Stříbro přidal mladší žák Jakub Dedek a další vysoká umístění jeho věkoví vrstevníci Richard Vrána (4.) i Michal Zavřel (5.). Mezi nejmladšími benjamínky v kategorii Open zvítězil Štěpán Zavřel před Ondřejem Vačkářem, Sebastianem Jarošem a Ludvíkem Brzobohatým.

Dvou mezinárodních silničních závodů se zúčastnil mužský tým TUFO PARDUS PV. Poslední díl seriálu Českého poháru Škoda Cup 2024 v Hrabyni vyšel nejlépe Ondřeji Pokornému, jenž dojel šestnáctý a nejvíc tak pomohl ke třetímu postu v soutěži družstev.

V etapovém klání Okolo jižních Čech 2024 si připsal celkovou 27. pozici Franciszek Kocur a 30. příčku Ondřej Pokorný, ve věkové kategorii U23 skončili osmý a devátý. Wojciech Pszczolarski přidal 43. místo v absolutním pořadí, což v součtu stačilo na dvanáctou figuru týmového hodnocení.