Sezóna 2023/2024 pro florbalisty je minulostí. Klubu FBC Playmakers Prostějov přinesla nejeden úspěch ale také několik sportovních zaškobrtnutí. Do ročníku klub přihlásil celkem osm týmů, z toho čtyři mládežnické. Právě mládeži se nakonec dařilo více než jejich starším spoluhráčům z mužů.

Všechny tři mužské týmy totiž skončily na spodku tabulky. Nejhůře se vedlo „C“ týmu. Nově poskládané mužstvo vyhrálo pouze jednou a celkově zapsalo pouhé čtyři body a poslední místo v tabulce. Mix mládí a zkušeností se zatím nepodařilo na hřišti sladit. O něco lepší výsledky i hru vykazoval „B“ tým. I když ve velké většině zápasů byl soupeřům rovnocenným protivníkem a posbíral přes 20 bodů, i tak skončil tým až na předposledním místě. A v Olomouckém přeboru se nakonec zachránil jen díky tomu, že sestupoval pouze jeden celek. Naopak, Áčko záchrana nečekala. Tým pod taktovkou hrajícího trenéra Vítězslava Krajči v předešlých dvou ročnících dvakrát postoupil. V sezóně 2023/2024 však narazil: po obstojném podzimu přišel jarní útlum. A s ním sešup tabulkou na poslední místo. Nic na něm nezměnila ani závěrečná výhra nad Domaslavicemi.

Lépe než mužům se dařilo mládeži. Dorostenci za sebou v tabulce nechali tři celky. Mířili původně výše, často látaná sestava a konec jedné z opor v útoku během listopadu však nakonec nepřipustily větší ambice. V Olomoucké lize dorostu obsadil tým 7. místo, hlavně však byl vidět posun ve hře. Starší žáci pak odehráli těžkou sezónu, většina hráčů byla věkem ještě žáky mladšími. Na hřišti, zejména v soubojích, to pak bylo znát. Přesto pod sebe mladší Playmakeři stlačili dva týmy a mnoho žáků ukázalo zajímavý potenciál. To tým mladších žáků zářil a byl ze všech celků Playmakerů nejúspěšnější. Už z prvních 12 zápasů vyhrál 9, což naznačilo, že je čeká mimořádná sezóna. Potvrdilo se to: tým nakonec posbíral hned 21 výher a 7 remíz a celkově se umístil na výborném třetím místě. Za mužstvo si zahrálo i několik elévů, kteří tak mohli okusit pocit vítězství. Jinak se totiž našim nejmladším nedařilo a recept (opakovaně) našli pouze na Lipník.

Posledním, osmým týmem, který hájil barvy Playmakerů, byli veteráni. Ti odehráli svou druhou a zatím poslední sezónu. Mužstvo skončilo přesně uprostřed tabulky, tedy čtvrté. Těsně mu tak unikl postup na republikové finále. Po sezóně se pak nepodařilo dát dohromady dostatek hráčů. Tým tak třetí sezónu v řadě nepřidá.

Na závěr pak oddíl FBC Playmakers Prostějov děkuje všem hráčům, trenérům, rodičům a podporovatelům za přízeň. Rovněž je na místě poděkovat sponzorům, firmám Laser Technology a 2MAX. Výrazně na chod oddílu přispěly také dotace. Ty klub získal od Národní sportovní agentury, Olomouckého kraje, Statutárního města Prostějova a Obce Vrbátky.