Už delší čas si fotbalistky Prostějova pohrávaly s myšlenkou vytvoření kalendáře, jehož výtěžek by následně pomáhal. Dlouhodobý sen se nyní proměnil v realitu a od zahájení práce se nyní koloběh uzavřel symbolickým předáním šeku. Výtěžek z prodeje byl od počátku určen pro dětskou onkologii brněnské nemocnice, pro niž se podařilo vybrat krásnou částku. Po odečtení všech nákladů mohly předat nadaci Krtek padesát tisíc korun.

„Vlastní návrh se kdysi dávno v minulosti zrodil v hlavě jedné z nás. Něco jako dětský sen, který po mnoha letech konečně dané osobě splníme. Výběr nemocnice k podpoře má s dotyčnou totiž svou spojitost," ohlédla se ke kořenům Nikola Zahradníčková, jedna z modelek a duchovní matka kalendáře.

Touha a výdrž byly základním stavebním kamenem. „Projekt už jsme zkoušely s částí holek před pár lety. Tehdy jsme působily pod hlavičkou jiného klubu, ale marně. Navíc přišlo období covidu," uvádí Zahradníčková s tím, že po založení ženského týmu v Prostějově si holky řekly, že by to teď mohlo konečně vyjít, což se skutečně se podařilo. Focení se konalo v termínech 18. a 21. května v prostorách stadionu Za Místním nádražím. Do role fotografa byl pozván Josef Popelka, který následně pomohl i v mnoha dalších aspektech. O vzhled se postarala Petra Répalová a Romana Dostálová.

Už během prázdnin probíhaly první upoutávky a 3. září při domácím zápase v Kralicích na Hané byl kalendář poprvé představen veřejnosti. „Půl roku uteklo jako voda a s radostí můžeme oznámit, že včerejším dnem jsme udělali poslední tečku za projektem. Každého jednoho z vás, který kalendář zakoupil, si moc vážíme a ještě jednou moc děkujeme. S vaší pomocí se nám podařilo vybrat neskutečných 87 000 korun, avšak 42 procent z výdělku jsme museli použít na náklady výroby/tisk kalendářů. Nadaci dětské onkologie Krtek tedy posíláme krásných 50 000 korun,“ popsala Zahradníčková.

„Jsem moc šťastná, že se to nakonec podařilo. Nebýt dvou známých, tak tu koncovku nedotáhneme, tam patří to největší poděkování. Ale cením si každého, kdo nejméně jeden koupil a podpořil nás! Taky si moc vážím lidí, které jsem oslovila a kteří se na projektu podíleli. Byla to jízda. Ale zvládli jsme to, což mě velmi těší,” komentovala Nikola Zahradníčková a vzápětí dodala: „Přání se splnilo, pomohlo se tam, kde je potřeba. A já už vlastně přemýšlím, co bychom mohly uskutečnit příště.”

Zásluhy:
Myšlenka – Kristýna Vykopalová
Projekt manažer – Nikola Zahradníčková
Pomocná ruka – členové vedení klubu 1. SK Prostějov, jmenovitě Ivan Polák a Tomáš Čepa
Vizážistky – Petra Répalová, Romana Dostálová
Fotograf – Josef Popelka
Modelky – Iveta Tanenbergerová, Nela Hrazdilová, Nikola Zahradníčková, Veronika Zapletalová, Vendula Vyhlídalová, Nikola Oršelová, Karolína Ležanská, Karolína Koudelková, Viktorie Suchánková, Kristýna Vykopalová, Kristýna Halgašová, Michaela Chlupová