Za poslední dva roky je SK Líšeň zřejmě tím nejoblíbenějším klubem pro eskáčko. V soutěžním zápase proti tomuto klubu už přes toto období neprohrálo a vždy bralo všechny body. Na podzim se to hráčům povedlo doma po výsledku 4:2, kdy otáčeli skóre. Předtím jim zase na jaře pomohla výhra 2:1 na domácí půdě na cestě za záchranou. Nyní se situace s minulým ročníkem opakuje a pro další přiblížení záchrany musí fotbalisté Prostějova znovu uspět za tři body. Výkop zápasu je na stadionu v Líšni v sobotu 4. května v 17.00 hodin.

Veledůležitý souboj i s Ondřejem Ševčíkem na pozici stopera dokázali svěřenci kouče Kučery doma zvládnout a Jihlavu vyřídili poměrem 3:0. Tento výsledek je tak znovu vrátil do hry, protože v případě ztráty by se už jen těžko dalo se záchranou počítat. Nyní ovšem je třeba na tyto body navázat i v Brně, kde na ně čeká tým ze středu tabulky, přitom jsou i domácí stále silně namočení ve skupině o záchranu, protože na Prostějov mají náskok jen šesti bodů. Znovu tak půjde o hodně, Prostějov zkrátka musí. Naváže i tentokrát na předešlé výkony proti tomuto mužstvu? A nebude mít ještě o motivaci navíc postaráno Marek Matocha, který do Prostějova dorazil v zimě právě z kádru soupeře, kde zase naopak najdeme i bývalé hráče Prostějova, mezi něž patří Dziuba či Rolinek?

Zda se tak eskáčko udrží na vítězné vlně a zase udělá další krok směrem k záchraně, či se naopak definitivně uklidní Líšeň, bude jasno v sobotu v podvečer.