Stejně jako v minulých letech se i letos potkávala pravidelně kategorie starších přípravek v rámci kraje, kde měl každý z okresních fotbalových svazů své zastoupení. Během letošního ročníku 2023/2024 se uskutečnily tři turnaje a poslední z nich proběhl v areálu v Konici, kde se i slavnostně předávaly poháry a medaile. Ve starší kategorii U11 obsadil OFS Prostějov 4. místo. V kategorii U10 se mu ale dařilo o poznání více. Všechny tři turnaje dokázal ovládnout a zcela jednoznačně tak ovládl i letošní ročník, což je pro OFS Prostějov historický počin.

Mládežnická mužstva se neustále posouvají a snaží se k tomu přispět i všechny vedoucí orgány. Akce, kde se pravidelně potkávají nejlepší výběry z daného okresu, jsou tak stále oblíbenější a mají už své pevné místo. I letos o ně byl velký zájem a pro samotné hráče i trenéry je to zase další posun směrem vpřed. Prostějov pak patřil delší čas spíše k tomu slabšímu, co Olomoucký kraj nabízí, ale nyní už se delší boom, kdy přípravek v regionu přibývá, začíná projevovat.

„Velkého úspěchu dosáhl výběr OFS Prostějov do 10 let. Tým vedený trenéry Fajstlem a Bundilem ovládl všechny tři turnaje v ročníku a s velkým náskokem získal celkové prvenství a historické zlato pro náš OFS. Velký dík patří organizátorům do Konice a také všem klubům za dobrou práci s hráči a za uvolnění hráčů. Starší kolegové do 11 let se umístili na 4. místě. Věřím, že je to potvrzení dobré práce, která se v poslední době v klubech odvádí. Snad budeme v nastoleném trendu nadále pokračovat, protože nové talenty potřebujeme dostat až do dospělého fotbalu,“ prozradil Grassroots trenér mládeže a sekretář komise pro mládež Aleš Rus. (jaf)

Soupiska hráčů kategorie U11:

Václav Ošlejšek – Sebastian Kapec, Jiří Svoboda, Tadeáš Svoboda (všichni Konice) Josef Slaměnec (Olšany u PV), Adam Znojil (Určice), Dan Štafl, Matěj Štafl, Bruno Konšel (Čechovice), Lukáš Hubcej (Vrahovice), Daniel Šmíd (Brodek u Konice), Marek Dostálek, Jan Vyhňák (Mostkovice), Štěpán Janeček (Kostelec).

Soupiska hráčů kategorie U10:

Radek Nekl (Konice), Tomáš Bartošík (Čechovice) – Filip Kvapil (Konice), Filip Jedelský, Lukáš Adamík (Čechovice), Radek Ošlejšek (Protivanov), Matěj Muzikář (Určice), Václav Přikryl (Vícov), Michal Fedorco, Matyáš Petrů (Olšany), Tadeáš Žárský, Michal Krejčí (Otaslavice), Mikuláš Hýsek (Nezamyslice).