V rámci 23. kola se v I.A třídě, skupině „A“ odehrál poslední regionální souboj na půdě Plumlova, který chtěl navázat na úspěch v Pivíně a bodovat i doma. Hosté z Protivanova naopak přijeli s jasným cílem, jímž bylo získat nějaký bod a odpoutat se ode dna tabulky, kam se kvůli posledním výsledkům namočili. Utkání se i přes vydatný páteční i sobotní déšť a také fakt, že se těsně před startem dohrálo semifinále hokejového šampionátu, odstartovalo hned od sedmnácté hodiny. A kdo přišel později, jen litoval.

Stav před utkáním

Domácí celek už mohl nastoupit relativně v klidu. Plumlov se drží v horní polovině tabulky a dobře se naladil i v derby v Pivíně, kde dokázal zvítězit. Na to však chtěl navázat i proti Protivanovu. Ten naopak moc dobře věděl, že potřebuje bodovat, aby se zase odlepil od nejhorších pozic, ve kterých se aktuálně nacházel. Speciální duel to pak byl pro hostujícího trenéra.

Vývoj

Plumlov od začátku ukazoval, že bude chtít diktovat tempo hry a potvrzoval to i herně. Ze startu ale kromě kvalitní hry dopředu zapomněl myslet na zadní vrátka, a proto přišlo trošku divoké období, kde už po dvaceti minutách bylo skóre 2:2. Poté se pokračovalo v podobném duchu, ale už tomu branky chyběly.

Do druhého poločasu se pokračovalo vesměs v podobném duchu a Plumlov nadále dobýval a kontroloval míč. Protivanov naopak bránil a čekal na své šance, kde se snažil hrozit hlavně ze standardek. Po hodině hry dokázali takto trestat právě hosté, a i přes dlouhý tlak domácího celku se už skóre do konce zápasu nezměnilo.

Okamžiky

První branka přišla po chybě hostů už ve čtvrté minutě zápasu, kterou dokázal využít Hladký a poslal Plumlov do vedení – 1:0. Jenže to trvalo jen dvě minuty a rychlá akce Protivanova znamenala srovnání, kdy byl na jejím konci Grmela a kanonýr hostů si věděl rady – 1:1. Jenže ani tento stav na tabuli dlouho nevydržel a po centrovaném míči se z druhé branky radoval Hladký – 2:1. Ve 20. minutě to však dokázali hosté znovu srovnat. Po rohovém kopu se míč snažil uklidit Vysloužil, ale místo míče trefil protihráče a sudí s penaltou neváhal. Míč si postavil Nejedlý, a i když domácí brankář vystihl směr, tak míč nevytáhl – 2:2.

Další minuty už přeci jen přinesly trochu klidu, šance měly oba celky střídavě. Jednu z nich měl na hlavě Hladký, ale mířil mimo. Na druhé straně chyběla lepší finální fáze a Simandl mohl být v klidu. Hladký a Bureš poté přestřelili málem i síť za brankou a poslední akcí byla rána Nejedlého, jemuž moc k šibenici nechybělo.

Na začátku druhé půle si oba celky vyměnily po jedné šanci, ale oba dopadly podobně a domácí i hosté tak získali jen rohový kop. Další dvě šance pak domácí zazdili sami, kdy Hladký hlavou mířil nad a Vyroubal mířil po přihrávce Kišky mimo tři tyče. Protivanov na opačné straně naopak zahrozil po rohu, ale Grmelova vrácená hlavička prošla kolem přední tyče. Jenže varování domácím očividně nestačilo. Po dalším rohu totiž míč propadl až ke kapitánovi a Marek Pospíšil zamířil přesně – 2:3. V dalších minutách už hrál jen Plumlov a hosté doufali, že přežijí. Museli zvládnout řadu centrů po rozích a přímých kopech, ale všechno zvládli a po závěrečném hvizdu mohli slavit.   

Osobnost

Na domácí straně musíme vybrat střelce obou branek Adama Hladkého, který ukazuje, jak je důležité, zda ho má Plumlov k dispozici. Dnes to znovu potvrdil a na dvě branky potřeboval úvodních dvanáct minut. U hostů odehrál velmi dobrý zápas Nejedlý, který dokázal držet střední řadu a měl tam i jednu velmi krásnou příležitost, po které moc nechybělo, aby mohl slavit.

Zajímavost

Velmi speciální zápas to byl pro trenéra Protivanova Miroslava Takáče, který přijel do Plumlova tentokrát jako host. Jinak sem totiž jezdí jako hráč, kde nastupuje za místní rezervu. Navíc to není tak dlouho, kdy ještě mužstvo svého dnešního soupeře vedl.

Atmosféra

Vcelku poklidná. Na hřišti to příliš nejiskřilo i přes fakt, že hřiště bylo vcelku mokré a nebezpečné zákroky reálně hrozily. Obě mužstva ale hrála v rámci pravidel, až na pár výjimek. Mezi fanoušky to pak bylo ještě poklidnější, protože to vypadalo, že většina z přítomných si emočního tobogánu užila při hokeji.