„Po delší těžké nemoci zemřel v sobotu 18. května ve věku 80 let pan Ludvík Nevrlý, bývalý rozhodčí, delegát a funkcionář FAČR,“ stojí v oficiálním prohlášení fotbalového svazu, včetně krajského i okresního v Prostějově. Ludvík Nevrlý, současně s hráčskou činností brankáře Železáren Prostějov, začal ve 23 letech také jako rozhodčí fotbalu. Od roku 1966 působil v okresních soutěžích až po tehdejší druhou nejvyšší soutěž.

Po ukončení funkce rozhodčího v roce 1985 se rozhodl pokračovat ve fotbale ve funkci delegáta, opět od těch nejnižších soutěží. Od roku 1993 působil jako funkcionář v několika funkcích. Nejprve jako předseda Komise rozhodčích OFS Prostějov a zároveň dvě volební období jako člen Řídicí komise pro Moravu, potom byl předsedou Řídicí komise pro Moravu a další volební období působil jako řadový člen Komise rozhodčích pro Moravu.

Jedno volební období byl předsedou Hanácké fotbalové župy, následně působil jako člen Výkonného výboru Krajského fotbalového svazu Olomouc.

V letech 2001–2003 byl členem Komise rozhodčích ČMFS v Praze, dva roky předsedou komise delegátů Olomouckého kraje. Od roku 1993 do roku 2014 byl zařazen na listině delegátů ČMFS, dnes FAČR pro profesionální soutěže. V roce 2014 dovršil 70 let a z důvodu věkového limitu pro tyto soutěže ukončil svou bohatou kariéru v profesionálních soutěžích.

„Během své výše uvedené činnosti měl přirozenou autoritu, dobrý vliv na působení nejen rozhodčích, ale i funkcionářů ve všech soutěžích. Některé dokázal připravit na pozdější funkcionářskou činnost ve fotbale. V roce 2014 byl oceněn plaketou dr. Václava Jíry za celoživotní obětavou práci ve fotbalovém prostředí. Čest jeho památce,“ stojí dále v prohlášení fotbalového svazu. Poslední rozloučení s Ludvíkem Nevrlým proběhlo v pátek 24. května v Prostějově.