Kromě zhruba tisíce fanoušků nechyběl na krajském pohárovém finále také vzácný host. Na zápas dorazil i předseda Fotbalové asociace Petr Fousek, který po zápase společně s předsedou KFS Olomouckého kraje předal pohár vítězi. Pozvání na tuto akci přijal rád. K jeho rozhodnutí o účasti přispěl fakt, že už ve čtvrtek se v Olomouci konala valná hromada Fotbalové asociace.

I pro mnoho fanoušků to bylo překvapení, když po skončení zápasu viděli předsedu FAČR, jak přichází na hřiště. Nejprve poděkoval za pozvání, poté pogratuloval oběma celkům k vydařenému výkonu. „Jsem rád, že jsem tady dnes mohl být. Musím tímto poděkovat Krajskému fotbalovému svazu Olomouckého kraje a Sigmě Olomouc, že se jim povedlo uspořádat finále na takovém místě. Jsem přesvědčený, že to pro oba celky byl velký svátek. Poděkovat musím i oběma celkům za velmi dobrou partii, gratuluji vítězům,“ zahlaholil do pléna předseda asociace.

Následně pak společně se svým krajským kolegou předal fotbalistům Čechovic pohár pro vítěze a předseda KFS Daniel Vitonský popřál hráčům, aby se jim dařilo v předkole Mol Cupu a dál dělali dobré jméno krajskému fotbalu.